Muke Fenerove sa povrijeđenim igračima, Žoc: Ne znam kad će se vratiti Lovernj, raduje povratak Veselog

"Zdravlje je uvijek na prvom mjestu. Tek poslije toga ekipa", objasnio je Žoc
1701 pregleda 0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: Twitter
Željko Obradović, Foto: Twitter
Ažurirano: 11.10.2019. 11:39h

Fenerbahče je loše otvorio sezonu - turska ekipa vezala je dva poraza u Evroligi, ali daleko od toga da je to najveći prolbem tima, kojeg trenira Željko Obradović.

Tim sa Bosfora mjesecima ima problem sa povrijeđenim igračima - Veseli je sinoć protiv Crvene zvezde zaigrao prvi put poslije pola godine, dok je Žofri Lovernj van terena od fabruara. Pred kraj prošle sezone povrijeđen je bio i Datome, koji je propustio Fajnl for u Vitoriji, a jedno vrijeme van terena bili su Nikola Kalinić i Erik Grin.

"Ako pratite Fenerbahče vidjeli ste da Žofri ne igra od 19. februara. To je skoro osam mjeseci. Nijesam doktor, ne znam kako se igrači osjećaju. Znam samo da on ima veliku želju da se vrati. Kada će se vratiti? Ne znam, nemam odgovor na to pitanje. Sve smo pokušali", rekao je Obradović sinoć nakon meča sa Crvenom zvezdom.

Obradovića raduje povratak Jana Veselog. Čeh je sinoć protiv Crvene zvezde bio na parketu prvi put poslije povrede koljena, zbog čega je propustio prethodni Mundobasket.

"Srećan sam što je Jan večeras bio sa nama. Želio je da pomogne ekipi. Bilo je očigledno da je ovo njegova prva utakmica poslije šest mjeseci. Treba još puno da igra i trenira kako bi dosegao prepoznatljivi nivo, da bude onaj Veseli kojeg znamo, a to je najbolji centar u Evropi. A ja sam siguran da će to opet biti, jer poznajem njegov karkater. Poznajem Jana i njegova igra večeras nam je bila najmanja briga", dodao je trofejni stručnjak.

Obradović se nakon meča osvrnuo na brojne probleme sa povredama, koje su njegovi igrači imali, kako ove, tako i prošle sezone.

"Ne znam koliko sam puta ovo rekao, ali ponoviću još jednom. Izuzev posljednja dva mjeseca - kada su počeli problemi sa povredama - prošla sezona je bila najbolja u mojoj trenerskoj karijeri. Prvo Veseli, pa Lovernj, potom Datome, Kalinić, Erik Grin...morali smo da igramo bez pet igrača. Uvijek slušam šta igrači pričaju. Ako osjećaju bol, ne forisram ih, jer je zdravlje uvijek na prvom mjestu. Tek poslije toga ekipa", objasnio je Žoc.

Fenerbahče u narednom kolu Evrolige dočekuje Baskonijju.

Bonus video: