Partizan uzvratio udarac, "vječiti rivali" igraće majstoricu

5004 pregleda 20 komentar(a)
Markus Pejdž, Foto: ABA liga
Markus Pejdž, Foto: ABA liga
Ažurirano: 30.03.2019. 21:37h

Crvena zvezda i Partizan igraće majstoricu polufinala plej-ofa ABA lige.

Partizan je večeras pred svojim navijačima slavio 70:67 (13:9, 21:18, 14:22, 22:18), pa se revanširao Zvezdi za poraz u prvom meču (106:101).

I drugi meč između "vječitih rivala" bio je uzbudljiv i neizvjestan od prvog do posljednjeg poena, a malo je nedostajalo da se ponovo igra produžetak.

Kada je Markus Pejdž pogodio trojku, nakon što je izašao iz bloka, za vođstvo od 68:64, na minut i 17 sekundi prije kraja, činilo se da Partizan ima pobjedu u džepu, posebno što Zvezda, nakon tajm-auta, nije iskoristila napad (isteklo je vrijeme, Majk Cirbes nije uspio na vrijeme da uputi šut ispod koša).

Međutim, Vanja Marinković je izgubio loptu u napadu, nakon pet sekundi, što je kaznio Bili Beron trojkom za 68:67, 44 sekunde prije kraja.

Partizan je krenuo u napad, prvo je za tri poena šutirao i promašio Marinković, ali je Lendejl ofanzivnim skokom izborio novi napad, koji uz dva poena nije realizovao ni Renfro, ali je Lendejl opet bio najviši u skoku, izborio je novi napad za domaće, kada je fauliran Pejdž, 4,4 sekunde prije kraja.

Pejdž je pogodio oba bacanja, a nakon tajm-aut Zvezde Davidovac nije bio precizan za tri poena, pa je Partizan mogao da proslavi pobjedu.

Najefikasniji u Partizanu bio je Marinković sa 18 poena, Lendejl je dodao 10 poena i osam skokova, Pejdž osam poena.

U poraženom timu istakao je Stratos Perperoglu sa 16 poena, a dvocifren je bio još Cirbes sa 11.

Treća odlučujuća utakmica biće odigrana 6. aprila, kada će Crvena zvezda biti domaćin.

Bonus video: