Pavićević: Odškrinuli smo vrata druge faze

"Čestitao bih momcima na pobjedi. Bila je to teška utakmica, vodili smo bitku sa odličnom Makedonijom, koja je kažnjavala i najmanju našu grešku", rekao je Pavićević.
11 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Fonet
Luka Pavićević, Foto: Fonet
Ažurirano: 04.09.2013. 20:33h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Jesenice - Iako je Luka Pavićević bio zadovoljan nakon meča sa Makedonijom, spustio je loptu na zemlju.

“Možemo da kažemo da je ova pobjeda odškrinula vrata druge faze. Mislim da ćemo u borbi za drugu fazu morati da dobijemo još teških mečeva sa ostalim ekipama u grupi. Možemo da napravimo paralelu i sa onim duelom u Litvaniji prije dvije godine. Ipak, plasman je i dalje neizvjestan”, rekao je Pavićević.

Crnogorski selektor je čestitao “momcima na izvanrednoj pobjedi”.

“Utakmica je bila izuzetno teška, dobili smo veliku bitku sa izvanrednom Makedonijom, veoma neugodnom. Vidjelo se kako igraju, posebno u napadu. I najmanja greška biva kažnjena iz kontranapada. Ključ utakmice je bio taj što se nismo predavali ni u jednom momentu, ni kada su oni odigrali sjajne poteze. Tada smo se bojali da će utakmica otići, ali smo u posljednih 20 minuta podigli nivo odbrane, tako da smo uspjeli da ostvarimo pobjedu”, rekao je Pavićević.

Crna Gora sjutra od 14.30 sati igra drugi meč u Jesenicama, a rival je Letonija, koja je bila bolja od Bosne i Hercegovine.

Iako je naša selekcija favorit u tom meču, oprez je prisutan u taboru Crne Gore. Novom pobjedom, „crveni“ bi širom otvorili vrata plasmana u drugu fazu, što je prevashodni cilj.

“Letonija je ozbiljan tim, prošle godine smo odigrali tri utakmice sa njima. U pripremnom periodu, ali i u meču sa BiH, najavili su se kao ozbiljan kandidat za drugu fazu, što znači da nas čeka slična utakmica kao i ova sa Makedonijom. Pred nama je period oporavka, to moramo odraditi što prije za utakmicu koja se igra u 14.30, što nije beznačajno jer su imali više vremena da se odmore”, rekao je Pavićević.

Pavićević na „udaru” makedonskih navijača

Odmah po završetku meča na meti navijača Makedonije, koji su bili razočarani suđenjem, našao se selektor Crne Gore Luka Pavićević.

Upućene su mu razne pogrdne riječi, on je sve to ispratio sa osmijehom i na kraju im uputio poljubac.

Takođe, pristalice Makedonije su uputile uvrede i na računa Fibe Evrope, skandiranjem “Fiba mafija”.

Duel našeg selektora i makedonskog novinara

Poraz od Crne Gore nije samo teško pao igračima i stručnom štabu Makedonije, već i našim kolegama iz nekadašnje republike SFRJ.

Na njihovoj meti se našao i Luka Pavićević, kome je jedan novinar odmah na ulasku rekao:

“Nije još gotovo! Pavićević navijačima nije uzvratio, ali ovaj put jeste.

“Gospodine, Mekejleb je pored mene izašao iz terena dva metra, ali to nisu sudije vidjele. Treba li o tome da razgovaramo?”, rekao je selektor Crne Gore.

Nakon toga, novinari iz Makedonije su se umirili, pa je konferencija za medije protekla u mirnoj atmosferi.

Pipan: Nema vremena za očajanje

Alešu Pipanu, selektoru Makedonije, teško je pao poraz, ali je sportski čestitao protivniku.

“Teško je pričati nakon ovako izgubljene utakmice. U odlučujućim momentima nismo nalazili adekvatna rješenja u napadu. Propustili smo dosta prilika da završimo meč onako kako bi nama odgovaralo. Crna Gora je u finišu to znala da kazni i zasluženo je osvojila bodove. Sada moram da mislim na naredni meč, nema vremena za očajavanje”, rekao je Pipan.

Bonus video: