Radonjić: Da iskoristimo veliko samopouzdanje

"Moramo biti maksimalno odgovorni i koncentrisani na obaveze na terenu svih 40 minuta", istakao strateg Podgoričana
60 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.01.2012. 22:46h

U sjajnom raspoloženju, nakon dobre igre i ubjedljive pobjede protiv Heliosa u Domžalama, košarkaši Budućnost Volija otputovali su za turski grad Bandirmu, gdje ih sjutra veče očekuje duel sa Banvitom u okviru 3. kola druge faze Evrokupa.

Ni naporan put, avionom do Istanbula, pa potom brodom do grada sa nešto više od 113.000 stanovnika na Mramornom moru, nisu promijenili dobro raspoloženje.

“Plavi” se nisu uplašili ni jačine protivnika, koji ove sezone igra dobro i u Evrokupu, ali i u domaćem šampionatu, gdje je na trećem mjestu odmah iza evroligaša Anadolu Efesa i Galatasaraja.

"Uz Spartak iz Sankt Peterburga, Banvit je favorit za prolaz u dalji tok takmičenja. Radi se o dobroj, iskusnoj ekipi koja ove sezone igra veoma dobro. U svojim redovima imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca koji mogu sami da riješe utakmicu. Mi ćemo pokušati da odigramo dobar meč i da napravimo dobar rezultat. Biće teško, ali daćemo sve od sebe", ističe Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Ekipa koju sa klupe predvodi Orhun Ene, selektor Turske, koji je posljednjih godina trenerski zanat pekao kod prekaljenog Bogdana Tanjevića, posebno dobre partije pruža pred svojim navijačima u dvorani ”Kara Ali Akar”.

"Jasan nam je kvalitet koji Banvit ima. Igraju dobro u Evrokupu, bili su ubjedljivi pred svojim navijačima protiv Gran Kanarije i Lokomotive Kuban, a i u domaćem šampionatu su u vrhu. Moramo da budemo strpljivi i da pokušamo da iskoristimo veliko samopouzdanje koje imamo nakon serije dobrih igara i rezultata. Mislim da možemo da odigramo kvalitetno".

Banvit će u duelu sa crnogorskim šampionom biti jači za Amerikanca Kalina Lukasa, doskorašnjeg člana Olimpijakosa.

Tu su još bivši i sadašnji reprezentativci Bosne i Hercegovine Lens Vilijams i Kenan Bajramović, bivši i sadašnji članovi turskog nacionalnog tima Serkan Erdogan i Izet Turkilmaz, Cemal Nalga, prošle sezone centar Lietuvos ritasa, Kliford Hamonds (došao iz Asvela)...

"Moramo biti maksimalno odgovorni i koncentrisani na obaveze na terenu svih 40 minuta. Takođe, očekujem da odbrana bude na nivou, da pokušamo da Banvit spustimo na što manje poena. Ako u tome uspijemo, biće nam olakšan posao. U svakom slučaju, ovo je još jedna u nizu teških utakmica za nas i veliki izazov, a očekujem da na njega odgovorimo na pravi način", zaključio je Radonjić.

Duel između Banvita i Budućnost Volija sudiće Španci Huan Ramon Garsija Ortiz i Oskar Perea, odnosno Marko Juras iz Srbije.

U drugom meču grupe K, u Novom Mestu se sastaju Krka i Spartak Sankt Peterburg (18).

Bonus video: