Razlaz Olimpije i Pinknija

Mislim da smo napravili pravu stvar za obje strane, jer Pinkni u posljednje vrijeme nije igrao na onom nivou koji smo očekivali od njega - istakao je direktor Olimpije Janez Rajgelj
0 komentar(a)
Kevin Pinkni, Foto: NLB LIGA
Kevin Pinkni, Foto: NLB LIGA
Ažurirano: 28.02.2011. 19:55h

Amerikanac Kevin Pinki protiv Budućnosti u "Morači" odigrao je posljednji meč za Olimpiju. Ljubljanski klub i 27-godišnji košarkaš sporazumno su raskinuli saradnju koja je počela prošlog ljeta, kada je momak rođen u Kaliforniji stigao iz Hapoel Jerusalima.

- Sa Kevinom smo postigli sporazumni raskid saradnje. Želja za razlazom je bila obostrana, tako da smo se lako dogovorili. Mislim da smo napravili pravu stvar za obje strane, jer Pinkni u posljednje vrijeme nije igrao na onom nivou koji smo očekivali od njega. Zahvalni smo mu za sve što je uradio za nas u dosadašnjem dijelu sezone i želimo mu puno sreće u nastavku karijere - istakao je direktor Olimpije Janez Rajgelj.

Pinkni je za "zmajčeke" odigrao 10 evroligaških utakmica i u prosjeku je bilježio 14,4 poena i 4,5 skokova, dok je u Top16 fazi odigrao znatno lošije sa samo 3,2 poena po utakmici. Olimpija je bila najveće iznenađenje u regularnom dijelu Evrolige, u grupi D zauzela je drugo mjesto odmah iza Panatinaikosa, ali je u drugom dijelu takmičenja potpuno zakazala.

U regionalnoj ligi Pinkni je za najbolji slovenački tim odigrao 18 mečeva uz prosječan učinak od 10,6 poena, 3,9 skokova, 0,9 asistencija, 0,8 ukradenih lopti, 1,2 izgubljene lopte i 0,3 blokade po meču.

Bonus video: