Repeša: Energiju kakvu ima Popović moraju imati svi, očekujemo više od Kola

"Oba poluvremena smo počeli loše, ali pozitivno je što nismo odustajali. Ovo je minimalna razlika na osnovu onoga što se događalo na terenu", rekao je Repeša
3124 pregleda 0 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović

Jasmin Repeša, trener Budućnost Volija, rekao da je Efes zasluženo pobijedio njegov tim 91:84 u 28. kolu, posljednjoj evroligaškoj utakmici u "Morači" ove sezone.

"Oba poluvremena smo počeli loše, ali pozitivno je što nismo odustajali. Ovo je minimalna razlika na osnovu onoga što se događalo na terenu", rekao je Repeša.

Budućnost u ponedjeljak gostuje Cedeviti u prvom meču plej-ofa ABA ligi...

"Nije mi drago nakon dobrog defanzivnog izdanja protiv Fenerbahčea da ne odigramo tako. Tražio sam tajm-aut u drugom poluvremenu, jer nismo imali faul u oni bili u seriji 0:7. Može se promašiti šut, napraviti greška, ali nedopustivo je da se protivniku dozvole laki poeni. Primiti 53 poena u prvom dijelu, dozvoliti rivalu 60 odsto šuta za dva, a da dva visoka igrača postignu 22 poena - to je malo previše. Igrali smo bolje protiv Fenerbahčea", rekao je Repeša.

Petar Popović je bio svijetla tačka...

"Unio je energiju svaki put kada je bio na terenu. Energetski daleko naš najbolji igrač. Zamjerio sam mu što nije uzeo šuteve, rekao sam mu da to uradi. Energija koju je on dao moraju dati svi. To je veoma, veoma važno", kazao je Repeša.

Budućnost je za 16 minuta primila 49 poena...

"Za brigu je to. Razumijem kada je protivnik raspoložen u šutu za tri, pa ne može da promaši, ali primili smo mnogo poena iz reketa, nakon banalnih grešaka... Istina je da je Efes najkreativnija ekipa u Evroligi, nijedan tim osim njih nema četvoricu igrača koji mogu da kreiraju poziciju i šut sami sebi. Imaju i Moermana, Danstona, Plajsa... Mi smo znali da su kreativni, da igraju dobru cijelu sezonu, ali zašto ne napraviti faul, zašto ih ne poremetiti", rekao je Repeša.

Trener Budućnosti zahvalio je navijačima na podršci...

"Postoje sredine u kojima ekipa probudi publiku, ali postoje sredine u kojima publika ne dozvoljava ekipi da nikada padne. Reakcija publike je bila fantastična u pojedinim trenucima, zamolio bih da stalno bude tako", rekao je Repeša.

Noris Kol mora više...

"Očekujemo od njega mnogo više, posebno u defanzivnom dijelu. On je igrač ritma, to ćemo tražiti od njega, ali njegova odbrana je ispod nivoa koji očekujemo od njega", kazao je Repeša.

Bonus video: