Simonović: Sjajna timska igra donijela pobedu

2 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: Euroleague
Marko Simonović, Foto: Euroleague
Ažurirano: 17.11.2016. 21:11h

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović ocijenio je večeras da su crveno-bijeli "sjajnom timskom igrom" pobijedili Armani i dodao da se nada da se "barem malo" iskupio za poraz njegovog tima u Kazanju od Uniksa.

"Dobra utakmica i velika pobjeda. Oni su dobro otvorili meč i kontrolisali igru u prvoj četvrtini, tako da smo znali da moramo da uzvratimo kako bismo se vratili. Znali smo na koji način da igramo ako želimo dobar rezultat, a to je bilo da budemo agresivni u odbrani", rekao je Simonović novinarima poslije utakmice.

"Odigrali smo odbranu koja nikome ne prija. Čestitam momcima na ovom ciklusu, bilo je preteško. Mnogo smo se umorili", dodao je najbolji Zvezdin igrač na večerašnjoj utakmici.

Zvezda je večeras u Beogradskoj areni pobijedila Armani sa 83:70 i tako upisala četvrti trijumf u Evroligi u osam utakmica.

"Ne znam da li je ovo najbolja utakmica Zvezde. Dobro je bilo protiv Barse, ali i Bamberga, gdje mnogi timovi ove sezone neće pobijediti. Ja sam bio kriv za poraz od Uniksa i nadam se da sam danas bar malo vratio", kazao je Simonović.

Upitan da prokomentariše seriju od četiri uzastopne trojke u drugoj četvrtini, Simonović je rekao da je to ostvario zahvaljujući timskoj igri.

"Takvo je bilo veče, svi su pogurali", rekao je Simonović.

On je dodao da mu nije bitno da bude najefikasniji, već da ekipa pobjeđuje.

"Samo da mi dobijamo. Kada osjetim da mogu da ubacim, šutnuću. Nikad nisam bježao od šuteva, ali je ekipa najvažnija", rekao je Simonović.

Bonus video: