Tramp izazvao eksploziju: NBA asovi se ujedinili protiv predsjednika

"Sloboda izražavanja je osnovno pravo na kojem je i izgrađena ova zemlja, koja ima dugu tradiciju mirnih protesta. Oni koji na taj način izražavaju svoj stav ne smiju da budu demonizovani. Na taj način se stvaraju podjele i mržnja u ovoj zemlji", rekao je Džordan
67 pregleda 5 komentar(a)
Oba,ma Džordan, Foto: Reuters
Oba,ma Džordan, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2017. 10:38h

NBA asovi, bivši i sadašnji, su eksplodirali - Donald Tramp, predsjednik SAD, ujedinio je sportsku Ameriku, komentarima na račun igrača NFL lige, koji klečanjem tokom američke himne iskazuju nezadovljstvo njegovom politikom prema Afro-amerikancima.

Tramp je prije dva dana kazao da bi "oni koji ne poštuju simbole SAD morali odmah da dobiju otkaz".

Njegove oštre riječi nadovezale su se na polemiku koju je upravo on otvorio sa Stefom Karijem, asom Golden stejta, koji je odbio da dođe na prijem u Bijelu kuću, a u koju se uključio i Lebron Džejms, nazvavši predsjednika - propalicom i glupanom.

Danas je sve podignuto na još veći nivou, jer je svoj komentar dao najveći od svih - Majkl Džordan.

"Sloboda izražavanja je osnovno pravo na kojem je i izgrađena ova zemlja, koja ima dugu tradiciju mirnih protesta. Oni koji na taj način izražavaju svoj stav ne smiju da budu demonizovani. Na taj način se stvaraju podjele i mržnja u ovoj zemlji", rekao je Džordan.

I Lebron Džejms je nastavio da komentariše ponašanje predsjednika.

"Taj čovjek radi sve da bi nas podijelio. On koristi sport da to uradi. Znamo svi koliko je sport donio radosti, ljubavi i prijateljstva, a sada se koristi u druge svrhe. To ne mogu da dozvolim", rekao je Džejms.

"Igrači NFL-a čine veliku stvar, prenoseći poruku i mi ih podržavamo. Mi prenosimo poruku jedinstva i jednakosti", nadovezao se Kevin Durent.

Bunt predvode tamnoputi sportisti, ali njihov stav podržavaju i bijelci.

"Gospodine predsjedniče, vi predstavljate sve nas. Ne dijelite nas. Vi kažete da je čast posjetiti Bijelu kuću, ali vi, iznad svih, morate da čuvate čast Bijele kuće", napisao je Stiv Ker, trener Golden stejta.

"Ako je predsjednik na taj način kazao šta misli o nekome kao osobi, onda mora da snosi posljedice i očekuje ovakve komentare", rekao je vlasnik Dalasa Mark Kjuban.

Bonus video: