Vučević 17. pik, ide u Njujork?

Osim sjajne igre u reketu, karakteriše ga i odličan šuta sa poludistance i distance i u njemu vide idealnog centra za narednu sezonu
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2011. 10:35h

Reprezentativac Crne Gore Nikola Vučević (20 godina), nakon sjajne sezone u dresu Univerziteta Južne Kalifornije (prosjek 17,1 poena, 10,3 skoka) biće visoko plasiran na predstojećem draftu.

Prema pisanju američkih medija, Vučević bi trebalo da bude 17. pik i da ga uzme Njujork.

Niksi su oduševljeni igrama u protekloj sezoni u NCAA ligi i fizičkim predispozicijama 20-godišnjeg centra.

Osim sjajne igre u reketu, karakteriše ga i odličan šuta sa poludistance i distance i u njemu vide idealnog centra za narednu sezonu.

- Na bekovskim pozicijama Niksi imaju veterana Šonsija Bilapsa (34 godine) i Tonija Daglasa (25 godina) i Vučević bi donio potrebnu brzinu u napadu, a isto tako bi bio idealan partner za njih dvojicu u igri "pik en rol" i "pik en pop". Od svih visokih igrača koji su na raspolaganju na draftu, on je idealno rješenja za Nikse - pišu američki mediji.

Prema istim izvorima prvi pik na draftu biće Kajri Irving, bek Univerzita Djuk, a potom bi trebalo da budu Derik Vilijams (krilo, Arizona), Brendon Najt (bek, Kentaki), Ene Kanter (krilni centar, Kentaki), Bismak Bijombo (centar, Ileskas Španija), Jan Veseli (krilo, Partizan), Kemba Voker (bek, Konektikat), Kavi Leonard (kriilo, San Dijego), Jonas Valancijunas (centar, Litvos ritas), Alek Burks (bek, Kolorado)...

Ovogodišnji draft održaće se 23. juna u "Prudental centru" u Nju Džersiju.

Bonus video: