Završnica u sablasno praznoj dvorani, Crnu Goru i Letoniju gledalo 718 ljudi

Negativni rekord osmine finala drži meč Crna Gora - Letonija sa samo 718 gledalaca, a 12 više ih je bilo na meču Slovenija - Ukrajina
5 komentar(a)
Sinan Erdem, Foto: FIBA
Sinan Erdem, Foto: FIBA
Ažurirano: 11.09.2017. 20:09h

Još jednom se pokazalo da završnica velikih takmičenja u košarci, bez obzira na popularnost ovog sporta u Evropi, ne privlači veliku pažnju navijača, makar onih koji uživo žele da gledaju nadmetanja najboljih nacionalnih selekcija.

Iako je Istanbul grad koji ima Fenerbahče, Galatasaraj, Darušafaku... iako je košarka posljednjih 15-ak godina u toj zemlji u ekspanziji, mečevi osmine finala Eurobasketa prošli su gotovo nezapaženo.

O tome svjedoči broj prodatih ulaznica - od mogućih 128 hiljada ljubitelja košarke, koliko je teorijski moglo da gleda osam mečeva osmine finala u dvorani od 16.000 mjesta, na utakmicama ih je bilo svega 27.340 sa plaćenim ulaznicama, što je 21.3 odsto kapaciteta.

Prvog dana osmine finala, na četiri susreta bilo je svega 5.345 gledalaca, a malo košarkaške atmosfera donio je meč Livaniija - Grčka, koji je gledalo 2.144 čovjeka.

Ionako poražavajući prosjek, popravljen je drugog dana, zbog utakmica Španija - Turska i Hrvatska - Rusija.

Turci su došli da bodre svoj nacionalni tim - njih 9.934, a onda ostali da gledaju i narednu utakmicu, koja je odigrana pred 10.153 gledaoca.

Negativni rekord osmine finala drži meč Crna Gora - Letonija sa samo 718 gledalaca, a 12 više ih je bilo na meču Slovenija - Ukrajina.

Sada, kada više nema Turske, dvorana "Sinan Erdem" biće, vjerovatno, sablasno prazna, iako je završnica Eurobasketa.

Bonus video: