Gojković: Odbrana je bila ključ pobjede

"Ajkule" na premijeri u Tokiju savladale Australiju 15:10

7817 pregleda 7 komentar(a)
Gojković, Foto: Reuters
Gojković, Foto: Reuters

Vaterpolisti Crne Gore u prvom kolu na Olimpijskim igrama u Tokiju savladali su Australiju 15:10. Početak je bio težak, ali je na kraju odbrana odradila posao, što je nakon meča kazao i selektor "ajkula", Vladimir Gojković.

"Važna utakmica. Znali smo - imajući u vidu raspored u grupi - da ne bi bilo dobro da napravimo kiks u prvom meču. Zato je start bio malo lošiji. Od druge četvrtine smo imali veći broj raspoloženih igrača i stabilizovali odbranu. Australija je dobra, sjajno su otvorili utakmicu, pogodili neke fantastične šuteve. Mi smo na početku imali manju agresivnost nego što je bilo potrebno, ali najvažnije je da je odbrana u drugom dijelu bila ključ pobjede", kazao je Gojković.

Na Olimpijskom turniru svaka selekcija ima po dva golmana. Ali na meču u protokolu može da bude samo jedan. Petar Tešanović je u drugom dijelu bio dobar, meč završio sa sedam odbrana...

"To je najmanje fer prema njima. Oni nemaju zamjenu. Tešanoviću je ovo prvo takmičenje. Sigurno je teško, ali za njega je izuzetno dobro što se vratio u meč i nije zakasnio na loptu. Sve je uhvatio što treba", objasnio je Gojković.

Crna Gora je napravila korak ka četvrtfinalu.

"Grupa je izuzetno teška, uslovno rečeno taj meč sa Kazahstanom može biti jednostavniji, ako ga shvatimo ozbiljno. Idemo utakmicu po utakmicu. Ima još da se igra. Moramo se pripremiti za Španiju", jasan je Gojković.

Meč sa Špancima je u utorak u 4 i 30 po srednje-evropskom vremenu.

"Igraju kolektivan vaterpolo. Svih 11 igrača radi fantastičan posao. Pobijedili su Srbiju i Hrvatsku na oba posljednja takmičenja. Sigurno će biti teško, puni su samopouzdanja", poručio je Gojkovič.

Bonus video: