Đoković: Izvinjavam se svima, žao mi je Nine, dao sam sve od sebe

Đoković bez osvojene medalje završio nastup u Tokiju

17496 pregleda 198 reakcija 72 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Novak Đoković nije uspio da osvoji medalju na Olimpijskim igrama - najbolji teniser svijeta danas je u meču za treće mjesto u singlu proažen od Španca, Pabla Karenja Buste (2:1), a potom je, zbog iscrpljenosti, predao meč za bronzu i u miks dublu.

Nakon meča sa Karenjo Bustom Đoković je uputio izvinjenje svima, koje je razočarao. Kazao je da je igrao pod ljekovima, bolovima...

„Povreda je u pitanju, ne jedna, više ih je. Nadam se da me to neće spriječiti da idem na US Open. Ne kajem se što sam došao i što sam dao sve od sebe, jer kako bih se kajao. To je normalna stvar da kada si na Olimpijskim igrama pokušaš da doneseš medalju za svoju zemlju. Za neki moj standard i moja očekivanja ovo nije idealan rezultat. Izvinjavam se svima koje sam se razočarao. Žao mi je i zbog Nine isto, otkazalo mi je potpuno tijelo, igrao sam pod ljekovima, bolovima", objasnio je Đoković.

Poručio je da vjeruje da će se spremiti za US Open.

„Dao sam sve, šta god da mi je ostalo u rezervoaru, nije bilo mnogo. Posljedice fizičke neće nadam se stvoriti problem za mene za US Open. O tome ne mogu da govorim, nisam siguran. Ne žalim jer je nužno da daš sve od sebe kada igraš za svoju zemlju", rekao je Đoković.

Naredne Olimpijske igre su 2024. godine u Parizu. Đoković kaže da postoji mogućnost da se pojavi na tim igrama.

„Nije toliko daleko ali opet jeste donekle. Jer nemam 25 godina. Ali ne vidim kraj svoje karijere. Olimpijske igre, Dejvis Kup, Grend Slemovi, ATP Kup. To me najviše inspiriše da nastavim, igranje za Srbiju je privilegija i čast, želim da igram i u Parizu. Želim da igram, da osvojim barem jednu medalju", zaključio je Đoković.

Bonus video: