Kanelo Alvares u 3. rundi "patosirao" Fildinga

Kanelo nokautirao Fildinga i dostigao rekord Rej Šuger Leonarda i Toma Hersa
512 pregleda 0 komentar(a)
Kanelo je nokautirao Fildinga u 3. rundi
Kanelo je nokautirao Fildinga u 3. rundi
Ažurirano: 16.12.2018. 15:26h

Meksikanac Saul Kanelo Alvares dokazao je da je jedan od najboljih boksera današnjice. On je u hramu boksa, "Medison skver gardenu" u glavnoj borbi nokautirao u 3. rundi Britanca Rokija Fildinga za titulu WBA u supersrednjoj kategoriji.

Kanelo se osvajanjem te titule izjednačio sa Rejom Šugerom Leonardom i Tomom Herisom, jedinima koji su u istoriji osvajali titule svjetskih prvaka u polusrednjoj, srednjoj i supersrednjoj kategoriji.

Filding nije pokazao klasu da se suprotstavi Meksikancu, za razliku od Kazahstanca Genadija Golovkina koji je remizirao u prvom, a podijeljenom odlukom sudija izgubio meč od Kanela u drugoj međusobnoj borbi.

"Ne bježim ja od duela s Golovkinom, pa dobio sam ga! Boksovaću opet ako treba, a što se tiče mojih rivala, pa imao sam sjajnih protivnika i borbi i to u mečevima koji nisu bili za titulu", naglasio je šampion, razočaran što mu u ostvarenju sna - glavnoj borbi na najprestižnijem ringu u Menhetnu, rival pred preko 21.000 gledalaca nije priuštio da bude spektakularan okršaj.

Kanelo je slavio 51. pobjedu, a u karijeri je, uz poraz na poene od Flojda Mejvedera Džuniora, i dva puta boksovao neriješeno. Filding je doživio drugi poraz, oba puta nokautom, a slavio je 27 profi pobjeda.

Bonus video: