Mihael Šumaher puni 50 godina u krugu porodice i ljekara

U kakvom je stanju legendarni Šumi, kako teče njegov oporavak, kakve su šanse da se potpuno oporavi - znaju samo njegovi najbliži i ljekari koji brinu o njemu
1125 pregleda 0 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters

Prije 50 godina, 3. januara 1969, rođen je jedan od najvećih sportista svih vremena.

Mihael Šumaher, rekorder po broju titula u Formuli 1, jubilarni rođendan proslaviće u krugu porodice i medicinskog osoblja.

Prošlo je pet godina od kada je doživio tešku povredu glave na skijanju u francuskim Alpima i od kada traje njegova borba za život, normalan život...

U kakvom je stanju legendarni Šumi, kako teče njegov oporavak, kakve su šanse da se potpuno oporavi - znaju samo njegovi najbliži i ljekari koji brinu o njemu.

U njegovu čast otvorena je izložba u Ferarijevom muzeju u Maranelu, a prihod od ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Njegova porodica je u kratkom, i rijetkom, obraćanju javnosti navela da je Mihael "u najboljim mogućim rukama".

"Možete biti sigurni da je Mihael u najboljim mogućim rukama i da radimo sve što je u ljudskim mogućnostima da mu pomognemo. Molimo vas da razumijete da pratimo Mihaelove želje i da osjetljive stvari koje se tiču zdravlja ostavljamo privatnim. Istovremeno vam se zahvaljujemo na podršci i želimo vam srećnu 2019. godinu", navodi se u saopštenju Šumaherove porodice.

Bonus video: