Šampion na ispitu protiv Budućnosti

280 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Jedinstva
Odbojkaši Jedinstva

Tri kola prije kraja ligaškog dijela, u prvenstvu su određene startne pozicije za plej-of (Budva prvo, Budućnost druga, Jedinstvo treće), ali od polufinala Kupa Crne Gore počinje rasplet na muškoj crnogorskoj odbojkaškoj sceni.

Derbi polufinala igra se danas (18 sati) između dva od tri konkurenta za titulu, u Bijelom Polju se sastaju Jedinstvo Franca i Budućnost Capital Plaza.

"Očekuje nas jedan od najvažnijih mečeva u ovom dijelu sezone. U meč ulazimo iz poraza u derbiju protiv Budve, pa nam je samim tim otežan posao, ali sam siguran da imamo kvalitet i iskustvo da se izborimo sa tim na pravi način i pokažemo kvalitet koji bez sumnje posjedujemo. Pozvao bih publiku da nas podrži u ovoj bitnoj utakmici i da zajedno ostvarimo bitnu pobjedu", izjavio je trener Jedinstva, Darko Prebiračević.

Budućnost je u oba prvenstvena duela bila bolja od šampiona Jedinstva, oba puta sa po 3:1, ali su se Bjelopoljci pojačali u zimskom prelaznom roku i promijenili izgled ekipe, koja ima najveće ambicije.

"Za nas je ekipa Jedinstva nepoznanica jer je pretrpjela brojne izmjene u odnosu na prvi dio sezone, tako da će prvi meč biti izuzetno težak. Očekujem, svakako, kvalitetnu i interesantnu utakmicu, a mi ćemo se potruditi da pred revanš napravimo što bolji rezultat. Iskustvo je na strani protivnika, međutim ovo su mečevi gdje neke druge stvari mogu odlučiti pobjednika, a ja vjerujem da mi imamo kvalitet da ostvarimo veliki trijumf", rekao je trener Budućnost Capital Plaze, Balša Radulović.

U drugoj polufinalnoj utakmici, od 19 sati, ove sezone neporažena Budva je apsolutni favorit protiv Sutjeske.

Revanš mečevi igraju se 23. februara.

U finale idu ekipe koje će imati više bodova iz dvomeča (tri boda za pobjedu od 3:0 ili 3:1, dva za pobjedu od 3:2 uz bod poraženom timu).

Bonus video: