Tivćani izgubili od Hercega, ali zadržali prvo mjesto

Naredni treći turnir regionalne lige u ovoj sezoni igra se 30. marta u Mostaru
500 pregleda 0 komentar(a)
Seniori i juniori Arsenala, Foto: RK Arsenal
Seniori i juniori Arsenala, Foto: RK Arsenal
Ažurirano: 19.03.2019. 18:39h

Ragbi klub Arsenal iz Tivta osvojio je drugo mjesto na turniru koji je za vikend odigran u Radovićima u sklopu Regionalne lige u olimpijskoj verziji ragbija sedam.

Ragbisti Arsenala izgubili su od Hercega iz Mostara u borbi za prvo mjesto.

Tivćani su zadržali vodeće mjesto na tabeli sa četiri boda ispred drugoplasiranih Hercega i Makarske.

Arsenal je izgubio od Hercega rezultatom 21:17, dok je Makarsku savladao 20:10 i Neretvu iz Metkovića (20:0).

Naredni treći turnir regionalne lige u ovoj sezoni igra se 30. marta u Mostaru.

Uvod u glavni događaj bile su utakmice mlađih kategorija Arsenala i Podgorice.

"Čestitam Hercegu na osvojenom prvom mjestu, a igračima Arsenala na prikazanoj igri. Pokazalo se još jednom nakon utakmice mlađih kategorija da ne moramo da brinemo za budućnost ragbija u Crnoj Gori i da imamo dvije veoma talentovane generacije Arsenala i Podgorice koji su sigurno nosioci ragbija u narednom periodu", rekao je predsjednik Arsenala Igor Adžaip.

Mladi igrači Arsenala dobili su Podgoričane rezultatom 34:17.

"Prije svega bih čestitao ekipama, jer ko god je prisustvovao našem prvom turniru i ovom jasno može da primijeti napredak. Ono što se moglo vidjeti je i primjenjivanje ragbi kodeksa, jer nije bilo niti jedne izgovorene riječi sudiji, tako i trenerima. Mogu slobodno reci da su dječaci i djevojčice iz obje ekipe bili za primjer. Rezultat je ovog puta bio u našu korist, a mogao je biti i drugačiji rezultat da je Podgorica imala malo sportske sreće. Čestitke mojim momcima, ovi rezultati pokazuju da smo na pravom putu i da brusimo formu za internacionalne turnire koji nas čekaju u bliskoj budućnosti. Prvi kontakt meč mlađih kategorija u Crnoj Gori je održan, sve je prošlo u najboljem redu i bez i jedne povrede ili incidenta, a to je pokazatelj da je ragbi u dobrim rukama", kazao je trener mladih Arsenala Mitar Bošković.

Organizaciju turnira u Radovićima pomogli su Porto Montenegro, Opština Tivat, firma "Dphoto", Vodovod kao i Turistička organizacija Tivat.

Bonus video: