Bečanović: Rješenje o brisanju nije pravosnažno

Bečanović je podsjetio da rješenje o brisanju saveza, na čijem je čelu, još nije pravosnažno, odnosno da je postupak kod Upravnog suda Crne Gore još u toku
750 pregleda 9 komentar(a)
Dragomir Bečanović, Foto: Copyright by prelevics@t-com.me
Dragomir Bečanović, Foto: Copyright by prelevics@t-com.me

Džudo savez, na čijem je čelu Dragomir Bečanović, optužio je Ministarstvo sporta i mladih da je od Svjetske džudo federacije zahtjevalo da prizna Judo savez Crne Gore.

On je podsjetio da rješenje o brisanju saveza na čijem je čelu još nije pravosnažno, odnosno da je postupak kod Upravnog suda Crne Gore još u toku.

"Da je ta organizacija registrovana je suprotno svim zakona i pravila države Crne Gore, govore i činjenice da sastav čine disciplinski suspendovana i osuđivana lica, bliska kriminalnim klanovima, sportski klubovi koji se bave potpuno drugom vrstom sporta i slično", piše u saopštenju Džudo saveza.

Navodi se da je DŽSCG dobio sve tužbe kod Upravnog suda protiv Ministarstva sporta i mladih.

"Ministarstvo se na svako oglušilo i nastavilo sa brutalnim nasiljem prema jedinom legitimnom Džudo savezu Crne Gore. Vjerujemo da će samostalni i nezavisni državni organi koji štite slobode i prava zakonito, objektivno i što prije odlučiti o ovoj situaciji i tako zaustaviti dalje urušavanje ugleda Džudo saveza Crne Gore, njegovih sportista i sportskih radnika", piše u saopštenju.

Svjetska džudo federacija objavila je juče da je Džudo savez, na čijem je čelu Andrija Čađenović, jedini legitimni savez u Crnoj Gori i da je ta crnogorska asocijacija postala dio IJF, a time i Evropske džudo unije.

Bonus video: