Minhen open u znaku Crnogoraca

438 pregleda 0 komentar(a)
Braća Jokmanović i Srđan Bošković, Foto: Privatna arhova
Braća Jokmanović i Srđan Bošković, Foto: Privatna arhova

Nakon zapaženog rezultata na "Istočnoevropskom openu", crnogorski predstavnici iz brazilskog džiu džicu kluba "Mata Leao" bili su veoma uspješni u takmičarskoj i sudijskoj ulozi na IBJJF "Minhen openu" proteklog vikenda.

Ovo takmičenje održano je u obje discipline brazilskog džiu džicua - Gi i No Gi, a nosi značajne poene na svjetskoj rang listi.

Trofejni takmičarski trio, braća Marko i Mladen Jokmanović i Srđan Bošković izborili su se za veliku privilegiju, a to je da budu uvršteni u sudijski tim takmičenja.

Tome su prethodili odlični rezultati sve trojice na testovima nakon već šeste uspješne sudijske konferencije koju pohađaju i velikog broja odsuđenih regionalnih šampionata.

U takmičarskoj ulozi, u diviziji braon pojaseva, u kategoriji teškaša dominirao je Bošković, koji osvojio zlato u disciplini Gi, a kasnije i u disciplini No Gi savladavši domaće borce u finalnim borbama.

U diviziji majstora, crnih pojaseva, treneri ovog kluba braća Jokmanović opet su pokazali da još uvjek uspješno pariraju svjetskim asovima.

Marko je osvojio srebro u kategoriji ,,lakaša" discipline No Gi, pruživši jedan od najatraktivnijih mečeva šampionata u finalu protiv brazilca Santoša.

U polu-teškoj kategoriji discipline Gi, Mladen Jokmanović osvojio je bronzanu medalju, a u pohodu na bolji rezultat zaustavio ga je trofejni švajcarski borac japanskog porijekla Kurimori.

"Po prvi put smo se na jednom događaju ove veličine našli u ulogama i sudija i takmičara što je veoma zahtjevno. Moramo priznati da je, iako su uloge sudije i takmičara bile potpuno razdvojene, naš glavni fokus ovog puta bio na suđenju. Prvi put u ovom sportu čak trojica sudija sa Balkana sudi zvanični IBJJF open što je veliko priznanje i veoma značajno za razvoj brazilskog džiu džicua kod nas. Zadovoljni smo postignutim i potrudićemo se da nastavimo još bolje u predstojećim nastupima", izjavio je Mladen Jokmanović, trener podgoričkog kluba.

Bonus video: