Crnogorski stonoteniseri na turniru u Laškom

Crnu Goru će predstavljati tri takmičara - Filip Radović u klasi S10, te dibitanti na mastersioma Slobodanka Gurešić u kategoriji S4 (osobe korisnici kolica) i Milijana Ćirković u kategoriji S6 (stojeći stav)
198 pregleda 0 komentar(a)
Filip Radović, Foto: Beta/AP
Filip Radović, Foto: Beta/AP

Crnogorska stonoteniska reprezentacija će od srijede do subote nastupiti na masters turniru koeficijenta 40 u Laškom, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Crnu Goru će predstavljati tri takmičara - Filip Radović u klasi S10, te dibitanti na mastersioma Slobodanka Gurešić u kategoriji S4 (osobe korisnici kolica) i Milijana Ćirković u kategoriji S6 (stojeći stav).

Reprezentaciju će predvoditi treneri Nikolae Lupulesku i Čedomir Damjanović.

"Za Ćirković i Gurešić to je prilika da upoznaju sve najbolje igračice svijeta u njihovim kategorijama. Predolimpijska je godina i u Laškom nastupiće svi najbolji stonoteniseri svijeta. Za njih je to veliko iskustvo, pripremali smo se i očekujem da će prikazati solidnu igru", rekao je Damjanović agenciji MINA.

Prema riječima Milijane Ćirković, turnir u Laškom biće veliki izazov za njih dvije.

"To je ujedno prvi turnir na kojem se pojavljujemo u tako jakoj konkurenciji. Pripremali smo se, očekujemo dobar uspjeh", kazala je Ćirković.

Za srijedu i četvrtvak planirani su mečevi u pojedinačnoj konkurenciji, dok će se u petak i subotu igrati ekipni dio turnira.

Laško je najmasovniji turnir ove godine u svijetu i okupiće preko 450 stonotenisera iz 45 država svijeta.

"Nastup na masters turniru u Laškom finansira se sredstvima Ministarstva sporta i mladih opredijeljenim za program Paraolimpijskog komiteta Crne Gore u 2019. godini", saopšteno je iz POK.

Bonus video: