Ima li nade: Mihael Šumaher u Parizu na specijalnoj terapiji

Šumaher je u padu tokom skijanja povrijedio glavu, udarcem u stijenu, a od tada do danas je njegovo zdravstveno stanje obavijeno velom tajne
9812 pregleda 0 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Martin Langhorst
Mihael Šumaher, Foto: Martin Langhorst

Mihael Šumaher, sportska legenda, primljen je danas u bolnicu "Žorž Pompidu" u Parizu i biće podvrgnut specijalnoj terapiji matičnim ćelijama, u pokušaju da se oporavi od povreda koje je doživio u decembru 2013. godine.

Šumaher je u padu tokom skijanja povrijedio glavu, udarcem u stijenu, a od tada do danas je njegovo zdravstveno stanje obavijeno velom tajne.

Kako javlja "Parisijen", Šumaher se nalazi pod nadzorom profesora Filipa Menaskea, jednog od vodećih svjetskih stručnjaka u liječenju matičnim ćelijama.

Kako navodi list, Šumaher je već dva puta boravio u pariškoj bolnici, prvi put na ispitivanju, a drugi put, u martu ili aprilu, trebalo je da primi terapiju, ali su neočekivani zdravstveni problemi to spriječili.

Nakon teške nesreće, 29. decembra 2013, u zimovalištu Meribel u francuskim Alpima, Šumaher je bio u vještačkoj komi u bolnici u Grenoblu.

Nakon izlaska iz bolnice, liječenje je nastavio u svom domu kraj Ženeve, po nadzorom brojne ekipe ljekara, ali se skoro šest godina kasnije još ne zna u kakvom je stanju.

Bonus video: