KARATE: SERIJA A U ČILEU

Pogledajte - Crnogorka kao u filmskom scenariju srušila svjetsku šampionku!

Najbolja crnogorska karatistkinja Marina Raković nije bila miljenica žrijeba i ispustila je medalju u Čileu
12878 pregleda 1 komentar(a)
Marina Raković
Marina Raković

Crnogorska karatistkinja Marina Raković kao sedmoplasirana završila je nastup na turniru Serija A u Santijagu.

Članica Omladinca nije imala sreće na žrijebu i morala je da se probija kroz pretkolo u kategoriji do 68 kilograma, u kojem je eliminisala Meksikanku Mireju Soto Velarde 5:0, u drugom kolu pobijedila je Čileanku Barbaru Saez Hakimen 6:1, a u trećem zvaničlnu svjetsku šampionu, Irinu Zarecku iz Azerbejdžana 4:1.

Pogledajte kako je Raković srušila svjetsku šampionku:

U meču za polufinale izgubila je od Kineskinje Gong Li 1:0. Ona je plasmanom u polufinale povukla Raković u repesaž, ali je izgubila od Ukrajinke Haline Melnjuk 1:0. Ukrajinka je u nastavku slavila i protiv Japanke Kajo Someje i osvojila bronzanu medalje.

U trećem kolu zaustavljen je Nenad Dulović, dok je u drugom nastup završio Mario Hodžić.

Dulović je u prvom kolu kategorije do 60 kilograma pobijedio Amerikanca Aleksa Džinesta 9:0, a u drugom Samima Tasa iz Alžira 2:2. U trećem kolu izgubio je od Urugvaja Maksimilijana Larosa 9:3. Urugvajac je u narednoj rundi poražen od Italijana Anđela Krešenca, čime je članu Omladinca zatvorio vrata repesaža.

Njegov klupski drug, Mario Hodžić bio je slobodan u prvom kolu kategorije do 67 kilograma, dok je u drugom izgubio od Grka Dionisiosa Ksenosa 3:0. Naredna runda bila je kobna za Ksenosa, čime je i Hodžić ostao bez prilike da se bori za treće mjesto i bronzanu medalju.

Preporučujemo za Vas