Ministarstvo sporta odgovorilo bokserima: Savezi su dužni da plaćaju stipendije, biće kažnjeni oni koji to ne rade

"Ukoliko utvrdimo kroz godišnji izvještaj da bokserski ili bilo koji drugi savez to nije uradio, biće sankcionisan", naglašava se u saopštenju
1079 pregleda 4 komentar(a)
Bokseri bez novca, Foto: AP
Bokseri bez novca, Foto: AP
Ažurirano: 11.10.2019. 15:30h

Ministarstvo sporta reagovalo je na tekst "Ministar Janović kazao jednu, drugu stvarnost žive bokseri", u kome su članovi bokserske reprezentacije Milovan Sekulović, Nenad Marković, Petar Liješević, Viktor MIhailović, Stefan Savković, Edin Alković, Miloš Krasnići i najbolja mlada sportistkinja Crne Gore, Bojana Gojković naveli da deset mjeseci nisu primili "nijednu stipendiju Bokserskog saveza, iako je ministarstvo za tu namjenu opredijelilo 16.800 eura".

U reagovanju ministarstva se navodi da su "savezi dužni da isplate stipendije sportistima, jer su za te namjene dobili sredstva od Ministarstva sporta i mladih koja su im u potpunosti i isplaćena.

"Ukoliko utvrdimo kroz godišnji izvještaj da bokserski ili bilo koji drugi savez to nije uradio, biće sankcionisan", naglašava se u saopštenju.

Ministarstvo sporta i mladih podsjeća da je "putem redovnog godišnjeg konkursa za sufinansiranje programa sportskih organizacija u 2019.godini, između ostalog, opredijelilo sredstva nacionalnim sportskim savezima za stipendiranje sportista koje su predložili za 2019.godinu".

"Stipendiranje talentovanih sportista kroz saveze je obaveza na kojoj posebno insistira Ministarstvo sporta i mladih jer želimo da našim sportistima dodatno pokažemo da država brine o njima i vrjednuje njihove uspjehe", stoji u saopštenju, u kome se navodi da je ministarstvo "kroz programe nacionalnih sportskih saveza, u 2018. i 2019.godini, za stipendiranje približno 400 sportista, opredijelilo preko 600.000 eura".

Bonus video: