Hamilton nakon titule: "Ne znam kako bih opisao trenutni osjećaj"

Hamilton sada ima šest titula, samo jednu manje od legendarnog Njemca
1246 pregleda 1 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters

Vozač Mercedesa Luis Hamilton je na jučeršnjoj trci u Ostinu osvojio šestu titulu prvaka Formule 1. On je trku završio iza klupskog kolege Valteri Botasa, kojem je ovo bio sedmi trijumf u karijeri.

Na taj način Hamilton je odbranio titulu i sada ima ima samo jedan trofej manje od legendarnog Mihael Šumahera.

"Ne znam kako bih opisao trenutni osjećaj", rekao je Hamilton.

"Sjećam se da sam gledao ovaj sport kao dječak. Jako je čudno prisjetiti se takvih šampione poput Airtona Sene i Mihael Šumahera koje sam gledao na televiziji, i onda shvatiti da sam sada zapravo ja taj koji vozi kao oni", izjavio je uzbuđeni Britanac.

On je posebno istakao i ulogu porodice u svemu ovome.

"Ne sjećam se zadnji put kada je moja porodica bila na trci. Srećan sam što su bili tu i što mogu ovaj trofej da podijelim sa njima, sa ljudima koji su žrtvovali sebe kako bi mi obezbijedili priliku da budem ono što sada jesam".

Pohvale i čestitke za Hamiltona stigle su i od njegovih rivala iz drugih bolida.

Mladi vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da je ovo veliki uspjeh.

"Osvojiti samo jednu titulu je veliki uspjeh, a osvojiti šest je zaista nevjerovatno dostignuće. On je ovo apsolutno zaslužio", rekao je Lekler.

I četvorostruki osvajač Formule 1 Sebastijan Fetel je oduševljen novom titulom Hamiltona.

"Kada neko osvoji šest titula, onda znate da je to apsolutno zasluženo. I ako smo imali sukoba u prošlosti, morate da poštujete ono što je on sa svojim timom postigao", izjavio je Fetel koji je imao razočaravajuću sezonu.

Luis Hamilton je sada drugi na vječnoj listi po broju osvojenih titula. Ostavio je iza sebe Manuela Fanđa sa pet, Alana Prosta i Fetela sa po četiri titule. Ispred njega je samo Šumaher sa sedam. Ipak, Hamilton kaže da nije opterećen sustizanjem legedarnog Njemca.

"Uvijek sam govorio da mi dostizanje Šumahera nikad nije bio cilj.

Bonus video: