STONI TENIS

Filip Radović treći na svijetu

Do najboljeg plasmana u karijeri, u klasi S 10, crnogorski paraolimpijac je došao nakon osvajanja srebra na Evropskom prvenstvu u Helsingborgu i turnira u finskom Pajulahtiju, gdje je, takođe, bio drugi
2103 pregleda 0 komentar(a)
Filip Radović
Filip Radović

Crnogorski paraolimpijac Filip Radović je sa 1.702 boda treći na novembarskoj seniorskoj rang-listi Svjetske para stoni tenis federacije, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Čelnu poziciju na seniorskoj rang lsti zadržao je zvanični svjetski i evropski šampion, Poljak Patrik Čajnovski sa 1.882 boda, a drugi je Dejvid Džejkobs iz Indonezije sa 1.842 boda...

Do najboljeg plasmana u karijeri, u klasi S 10, Radović je došao nakon osvajanja srebra na Evropskom prvenstvu u Helsingborgu i turnira u finskom Pajulahtiju, gdje je, takođe, bio drugi.

"To je pozicija koja ga trenutno vodi direktno na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Na igre će se pored prvaka kontinenata, direktno plasirati šest najbolje plasiranih igrača na aprilskoj listi koja se podvlači 31. marta 2020. godine", saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Član bronzanog crnogorskog tima iz Helsingborga, Luka Bakić na novembarskoj rang listi zauzima 16. mjesto (1.493).

Radović u konkurenciji igrača do 23 godine zauzima prvo mjesto.

"Zadovoljan sam što sam nakon dobrog nastupa na EP i turnira u Pajulahtiju, sa devetog došao do trećeg mjesta. Daću sve od sebe da do 31. marta naredne godine ostanem među šest najboljih na svijetu i izborim direktan plasman na Paraolimpijske igre", kazao je Radović.

Radoviću će 13. novembra biti uručena godišnja nagrada grada Cetinja, koja se dodjeljuje pojedincima ili preduzećima kao poseban oblik javnog priznanja za najbolje ostvarene rezultate u svim oblastima rada i stvaralaštva koji su od izuzetnog značaja za Prijestonicu.

Preporučujemo za Vas