POVODOM PROSLAVE DANA OSLOBOĐENJA GRADA

Održana jedriličarska regata "Dan Kotora"

Narednog vikenda jedriličari će se nadmetati u Tivtu na regati Dan Tivta.
447 pregleda 0 komentar(a)
Jedriličarska regata  “Dan Kotora”
Jedriličarska regata “Dan Kotora”

Minulog vikenda u Kotoru je održana regata “Dan Kotora”, koju je organizovao Jedriličarski klub Lahor povodom proslave dana oslobođenja grada. 

Tokom dva dana takmičenja odjedrene su tri regate po umjerenom jugu. 

Pored Jedriličarskog kluba Lahor, učestvovao je i Jedriličarski klub Delfin iz Tivta, koji se sa više od 30 jedriličara borilo za pobjedničko postolje u klasama Optimist, Laser Standard i Laser 4.7.

U klasi Optimist u generalnom plasmanu prvo mjesto je osvojio Pavle Musić iz JK Delfin, drugo Romina Racković iz JK Lahor, a treće Nina Strahinja, takođe iz JK Lahor. 

Nina je bila prva u konkurenciji do 12 godina, Andrija Marković, a Viktor Lesjak, obojica iz JK Delfin su zauzeli drugo i treće mjesto. 

Jedriličarska regata  “Dan Kotora”
Jedriličarska regata “Dan Kotora”

U konkurenciji djevojčica pobjedničko postolje su zauzele Kotoranke. Prva je bila Romina Racković, druga Nina Strahinja, a treća Vanja Strahinja. 

Nikola Golubović iz JK Delfin bio je prvi u klasi Laser 4.7, drugo mjesto je osvojio Miloš Vujović iz JK Lahor, a treće Jan Spirin iz JK Delfin. 

U klasi Laser Standard, dominirali su jedriličari iz Tivta. Prvo mjesto je osvojio Ilija Marković, drugo Stefan Anđelić, a treće Danilo Jončić. 

Narednog vikenda jedriličari će se nadmetati u Tivtu na regati Dan Tivta.