Vlhova je nova "Snježna kraljica", ni Šifrin nije mogla da joj parira

Slovačka skijašica je dominirala u obje vožnje, a do 11. pobjede u karijeri je stigla rezultatom 1:57,98.
801 pregleda 0 komentar(a)
Petra Vlhova, Foto: Giovanni Auletta
Petra Vlhova, Foto: Giovanni Auletta

Petra Vlhova pobjednica je današnjeg slaloma za Svetski kup na zagrebačkom Sljemenu.

Slovačka skijašica je dominirala u obje vožnje, a do 11. pobjede u karijeri je stigla rezultatom 1:57,98.

Drugo mjesto zauzela je četvorostruka pobjednica zagrbačke trke, Amerikanka Mikaela Šifrin sa sekundom i 31 stotinkom zaostatka.

Treća je bila Austrijanka Katarina Linsberger, koja je za pobjednicom zaostala čak 3,49 sekundi.

"Jako sam srećna, kada sam bila mlada uvijek sam sanjala da budem Snježna krajjica. Od jutra sam imala pozitivan osjećaj, mislila sam da bih mogla da pobijedim. Jednostavno ne znam što da kažem. Rizikovala sam u drugoj vožnji, mislim da sam drugu vožnju odvozila savršeno. Mikaela je super skijašica, mora se rizikovati da bi se ona pobijedila", Izjavila je Petra Vlhova.

Vlhova je dva puta zauzimala druga mjesta na Sljemenu, 2017. i prošle godine, a i ove je sezone dva puta bila druga u slalomima za Svjetski kup, u Kilingtonu početkom decembra i Liencu prije pet dana (prva tri slaloma sezone dobila je Šifrin).

Vlhova je sedma različita pobjednica slaloma u Zagrebu, prije nje su se na najviše postolje još penjale Mikaela Šifrin (4), Austrijanka Marliz Šild (4), te po jednom Finkinja Tanja Putiainen, Njemica Marija Riš, Francuskinja Sandrin Ober i Slovakinja Veronika Zuzulova.

U poretku slaloma, vodi Šiffin sa 380 bodova, a na drugom mjestu je Vlhova sa 260, a na trećem Austrijanka Katarina Linsberger sa 186.

Šifrin je i dalje ubjedljivo prva u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 826 bodova, druga je Vlhova sa 513, a treća Federika Brinjone sa 451 bodom.

Takmičenje u Sljemenu se nastavlja u nedjelju muškim slalomom (prva vožnja u 14.15 sati, druga vožnja u 17.40).

Bonus video: