Ćulafić napustio Grčku, do kraja sezone igraće u Dubaiju

Crnogorski odbojkaški reprezentativac nosiće dres Šabab Al Ahlija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
796 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Ćulafić, Foto: Cev.eu
Miloš Ćulafić, Foto: Cev.eu

Umjesto da za vikend igra meč 14. kola prvenstva Grčke, Miloš Ćulafić se, neočekivano, našao u Egiptu, gdje je počeo klupsko Arapsko prvenstvo.

Korektor crnogorske odbojkaške reprezentacije je, naime, napustio OFI sa Krita, i potpisao ugovor do kraja sezone za Šabab Al Ahli iz Dubaija.

- Sve se brzo izdešavalo, u svega dva-tri dana. U prvom dijelu sezone je bilo sve u redu u Grčkoj, uz mala kašnjenja plata, ali ništa alarmantno. U drugom dijelu, međutim, došlo je do većih problema u klubu, ne znam šta se tačno desilo, ali nastao je problem sa finansijama. Nismo primali platu jedno vrijeme, nije bilo naznake kada će se riješiti taj problem. U međuvremenu stigla je ponuda iz Dubaija, i prihvatio sam novi izazov - kaže Ćulafić za “Vijesti”.

Ćulafić je ljetos stigao u redove novog grčkog prvoligaša, postao je prvi stranac u istoriji kluba, ali su početkom ove godine stvari krenule loše, OFI je, računajući i Kup Grčke, upisao šest poraza u posljednjih šest mečeva.

- Postalo je teško u Grčkoj, s obzirom na kašnjenja plata. Ni grčki igrači nijesu bili motivisani za trening, nivo treninga je dosta opao, počeli smo da gubimo i utakmice u seriji. Pare u Grčkoj bih uzeo na kraju, bilo regularnim putem, bilo preko Evropske odbojkaške konfederacije. Međutim, situacija je postala stresna, loša je bila atmosfera, a ponuda je stigla u pravo vrijeme, ne samo finansijski. Prija mi ova promjena - dodaje Ćulafić.

Šabab Al Ahli je doveo Ćulafića kako bi zamijenio povrijeđenog korektora iz Venecuele.

- Klub je trenutno treći u prvenstvu, i, kao i uvijek, boriće se za titulu, a važan je bio i finansijski momenat. Sviđa mi se ova priča, novi izazov, nova sredina, trener je veoma dobar, Argentinac, bio je selektor Mađarske. Sa mnom u ekipi je legendarni Italijan Savani, i još jedan Venecuelanac. Sve u svemu, ispalo je odlično za mene, zadovoljan sam što sam ovdje, iako se sve brzo izdešavalo. Nadam se da će sve da bude kako treba.

Ćulafićev klub u Egiptu igra Arapsko prvenstvo.

- U grupi sa nama je Al Arabi iz Katara, po meni bolja ekipa od nas, i favorit za titulu, kao i Al Ahli, dobra ekipa iz Bahreina. Biće teško da napravimo nešto više, ali je ekipa skoncentrisana na domaće prvenstvo, gdje imamo još šest utakmica prije plej-ofa, koji će igrati prve četiri ekipe. Nadam se da ću uspjeti da pomognem, i da će ovo biti uspješna sezona za klub i za mene lično - zaključio je Ćulafić.

Bonus video: