Kolaković nakon rastanka sa Irancima: Virus je promijenio sve, svakako želim da se vratim klupskoj odbojci

Mogao sam da sačekam kraj ugovora, morali bi sve da mi isplate, ali to zbog situacije u kojoj se nalazi Iran ne bi bilo nimalo pošteno
2527 pregleda 1 komentar(a)
Igor Kolaković
Igor Kolaković

Pandemija koronavirusa je zaustavila planetu, potpuno poremetila sve sportske kalendare, a posljedice je osjetio i Igor Kolaković.

Odbojkaški trener koji je u Atini bio prvi pomoćnik Ljubomira Travice u reprezentaciji SCG, potom u Pekingu i Londonu vodio odbojkaše Srbije, neće četvrti put u karijeri biti na Olimpijskim igrama. Tokio 2020 je postao Tokio 2021, što je dovelo do razlaza Odbojkaškog saveza Irana i jednog od njegovih najuspješnijih selektora u istoriji.

Kolaković je imao ugovor do 1. septembra, tj. do kraja Olimpijskih igara, koje su prvobitne bile zakazane od 24. jula do 9. avgusta. Ali, kovid-19 je sve promijenio, a jedna od zemalja koja najviše „pati” je Iran, pa je razlaz bio neminovan...

- Poslije uspješno završenih kvalifikacija smo pravili planove za nastup u sezoni, jer ništa nije dramatično izgledalo. Ali, prvo je FIVB odložio Ligu nacija, pa su Igre odgođene za 2021. godinu. Kako sam još ranije saopštio da želim da se vratim klupskoj odbojci, iz Odbojkaškog saveza Irana su me zvali sa idejom da raskinemo saradnju, jer je sljedeće takmičenje tek narednog ljeta - rekao je 54-godišnji Podgoričanin za „Vijesti”.

Kolaković nigdje gdje je radio nije zalupio vrata za sobom, a to posebno nije mogao da uradi sada, jer je u Iranu preko 2.600 mrtvih i situacija u zemlji je jako teška.

- Razumio sam u kakvom je stanju sada sport, jer je mnogo ljudi umiralo u toj velikoj zemlji. Nismo se još ništa konkretno dogovorili oko detalja. Mogao sam da sačekam kraj ugovora, morali bi sve da mi isplate, ali to zbog situacije u kojoj se nalazi Iran ne bi bilo nimalo pošteno. Nadam se da će čelnici Odbojkaškog saveza Irana biti korektni kao do sada, mada to i nije najvažnije, već ovo što se dešava u svijetu.

Čini se da nekadašnji kapiten i trener Budućnosti ne žali previše što neće dočekati Igre u Tokiju.

- Okrećem se narednim izazovima. Postoje neki razgovori oko povratka u klupsku odbojku, ali ništa nije precizirano zbog ove situacije. Biće potrebno da prođe neko vrijeme da se sport oporavi - zaključio je Kolaković.

Bonus video: