Ništa ni od UFC spektakla, ESPN odustao od prenosa

"I dok smo mi bili spremni, ESPN je zatražio odlaganje do daljnjeg zbog krize s koronavirusom", navodi se u saopštenju organizatora
840 pregleda 0 komentar(a)
Toni Ferguson, Foto: AP
Toni Ferguson, Foto: AP

UFC, najjače udruženje mješovitih borilačkih vještina (MMA), odustao je u četvrtak od organizovanja borbi 18. aprila u Kaliforniji, gdje su na snazi mjere koje, zbog pandemije koronavirusa, zabranjuju održavanje sportskih događaja.

Šef UFC-a Dajna Vajt obećao je održavanje večeri "UFC 249" iza zatvorenih vrata na tajnoj lokaciji, ali u četvrtak je donijeta odluka o odlaganju.

"I dok smo mi bili spremni, ESPN je zatražio odlaganje do daljnjeg zbog krize s koronavirusom", navodi se u saopštenju organizatora.

"Njujork tajms" je u srijedu objavio priču da bi borba u lakoj kategoriji između Amerikanaca Tonija Fergusona i Džastina Gatjea trebalo da se održi u "Tachi Palace Resort casinu", smještenom u indijanskom rezervatu.

Na taj način UFC je mislio da će zaobići direktive vezane za koronavirus koje su na snazi u Kaliforniji . Naime, indijanski rezervati djeluju nezavisno od saveznih država u kojima se nalaze.

Bonus video: