Prije 13 godina, Crna Gora je postala dio olimpijske porodice

"Tog dana počela je naša lijepa i uspješna sportska priča, koja je krunisana i osvajanjem, za sada jedne, ali neizmjerno vrijedne olimpijske medalje, osvojene na Igrama u Londonu 2012. godine", navodi COK

3203 pregleda 0 komentar(a)
13 godina od prijema u MOK, Foto: COK
13 godina od prijema u MOK, Foto: COK

Prije tačno 13 godina, 7. jula 2007, na Generalnoj skupštini održanoj u Gvatemala Sitiju, Crnogorski olimpijski komitet je primljen u olimpijsku porodicu – kao 204. član Međunarodnog olimpijskog komiteta.

"Tog dana počela je naša lijepa i uspješna sportska priča, koja je krunisana i osvajanjem, za sada jedne, ali neizmjerno vrijedne olimpijske medalje, osvojene na Igrama u Londonu 2012. godine", navodi COK.

"To je, na neki način, i potvrda velikog truda i zalaganja koje su crnogorski sportisti, ali i oni koji njih podržavaju, učinili na promovisanju Crne Gore, sporta i olimpijskih vrijednosti".

"Na dan jubileja ostaje nada da ćemo zajedno prevazići situaciju u kojoj se nalazi cijeli svijet i da ćemo zajedno nastaviti tamo gdje smo stali", stoji u objavi COK-a, uz želju da "naredne godine na Olimpijskim igrama naš tim bude još veći i uspješniji".

Bonus video: