strah od virusa

Kina ove godine neće organizovati velika sportska takmičenja

Osim testnih takmičenja za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. "i drugih važnih sportskih događaja, u načelu ni jedno međunarodno sportsko takmičenje neće biti organizovano ove godine", navodi se u saopštenju GAS-a

1326 pregleda 0 komentar(a)
Sa trke Formule 1 u Šangaju, Foto: AP
Sa trke Formule 1 u Šangaju, Foto: AP

Kina neće organizovati veliki dio međunarodnih sportskih natjecanja na svom tlu ove godine, objavila je u četvrtak kineska vlada objašnjavajući tu odluku mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa.

Kina je trebalo da bude biti domaćin trke Formule 1 i više teniskih turnira, ali Opšta administracija za sport (GAS) nije navela pojedinosti o takmičenjima koje neće organizovati.

Osim testnih takmičenja za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. "i drugih važnih sportskih događaja, u načelu ni jedno međunarodno sportsko takmičenje neće biti organizovano ove godine", navodi se u saopštenju GAS-a.

Tijelo zaduženo za sport u gradu Šangaju nedavno je objavilo da je predložilo da ono bude domaćin dvije trke Fomrule 1.

Kina bi na jesen trebalo da bude i domaćin više tensikih turnira među kojima je Masters 1000 u Šangaju za tenisere i Masters u Šenženu za teniserke, te turnir u Vuhanu, gradu iz kojeg je krenula pandemija prošle zime.

Prošlog mjeseca organizatori teniskog turnira u Japanu, koji je na rasporedu od 5. do 11. oktobra, objavili da ga otkazuju zbog bojazni od drugog talasa koronavirusa.

Kineska nacionalna takmičenja nisu obuhvaćena ovim mjerama, ali se održavaju iza zatvorenih vrata.

Preporučujemo za Vas