Marković odgovorio Vukčeviću i poslao pitanja za Pajkovića

"Od presjednika OSCG, profesionalca, koga plaćamo mi, građani Crne Gore, očekujemo javne odgovore na nekoliko pitanja", naveo je Milan Marković, delegat Skupštine OSCG, u reagovanju na jučerašnje saopštenje predsjednika Skupštine Zorana Vukčevića

3777 pregleda 146 reakcija 21 komentar(a)
Milan Marković iz vremena dok je nosio dres Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović
Milan Marković iz vremena dok je nosio dres Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović

Na jučerašnje saopštenje predsjednika Skupštine Odbojkaškog saveza Crne Gore Zorana Vukčevića, reagovao je delegat Skupštine, nekadašnji kapiten reprezentacije Crne Gore Milan Marković.

Bura u crnogorskoj odbojci traje otkada je Vukčević na sjednici Skupštine u budvanskom hotelu 'Splendid' u četvrtak 23. jula oduzeo Markoviću riječ kada je ovaj predsjednika Saveza Cvetka Pajkovića nazvao "poslušnikom i marionetom".

U Markovićevom reagovanju se kaže:

Poštovani gospodine Vukčeviću,

Poznajemo se dugo i posljednje sto želim je da sa vama vodim medijsku raspravu. Izvinjavam vam se zbog neprikladnog rječnika, koji je izazvan činjenicom da ste mi uskratili pravo na riječ, iako dobro znate da je moj odbojkaški kredibilitet mnogo iznad svih prisutnih koji su bili u hotelu 'Splendid' tog dana.

Zamoliću vas kao aktuelnog presjednika Skupštine OSCG, za pomoć - da ostvarim dio zamisli koju sam imao tog dana, a to je da postavljam pitanja, tražim odgovore i učestvujem u glasanju nakon toga.

Od vas trazim da dostavite presjedniku OSCG sljedeća pitanja, koja će sigurno zanimati kako delegate sa pomenute Skupštine, tako i kompletnu sportsku javnost i privesti kraju urušavanje crnogorske odbojke koje traje dugo, a medijski je izraženo poslednjih dana.

Od presjednika OSCG, profesionalca, koga plaćamo mi, građani Crne Gore, očekujemo javne odgovore na sljedeća pitanja:

- Zašto je prevario CEV i novoosnovanom OK Budvanska rivijera Budva (rešenje Ministarstva prosvjete i sporta UP01-205 od 25.08.2016) dozvolio prijavu za nastup u Ligi Šampiona bez ikakvog osnova da je taj klub pravni naslednik O.K. Budvanska Rivijera?

- Zašto je dozvolio novoosnovanom OK Budvanska rivijera Budva da u sezoni 2016/17 učestvuje u I ligi za žene bez ikakvog osnova da je taj klub pravni nasljednik ŽOK Budva?

- Kako je dozvoljeno OK Budvanskoj rivijeri da registruje našeg reprezentativca koji je bio pod ugovorom sa OK Budućnost?

Sjećate se dobro, bez vaše saglasnosti, gospodine Vukčeviću!

- Da li je spreman da zajedno sa komesarom takmičenja snosi odgovornost ukoliko se potvrdi kršenje statuta i pravila sa njihove strane?

- Zašto naša talentovana djeca nemaju priliku da se razvijaju sistematski kao u drugim sportovima (selektiranje u ranoj fazi, motorička i fizička testiranja, obuka trenera, ljetnji i zimski kampovi, tehnička i taktička obuka, organizovanje i odlasci na turnire, priprema za seniorski pogon...)?

- Zašto nije uradio ništa konkretno na promociji muške odbojke za osam godina na čelu Saveza i dali je svjestan da do kraja njegovog mandata neće moći da okupi 14 igrača za seniorsku reprezentaciju - drugim riječima, potpuna stagnacija muške odbojke od 2024. u narednih 10 godina?

- Koje su njegove poslovne sposobnosti kada za osam godina nije doveo nijednog ozbiljnog sponzora, koji bi bio podrška Savezu i kako komentariše da u finansijskom izvještaju OSCG od 01.01. do 30.06.2020 na ime sponzorstva imaju prihod od 'čak' 300 eura?

- Kakvu korist, osim ličnog markeringa, ima odbojka u Crnoj Gori od njihovih sponzorisanih intervjua na društvenim mrežama?

Moja molba vama gospodine Vukčeviću je da ukoliko ne dobijem odgovore na postavljena pitanja u nekom razumnom roku, od dva-tri dana, iskoristite vaše zakonsko pravo i zakažete vanrednu skupštinu OSCG sa dvije tačke dnevnog reda:

1. Javno ispitivanje presjednika OSCG.

2. Glasanje o povjerenju presjednika OSCG.

Milan Marković, O.K. “Akademija”

Bonus video: