Sportski budžet Podgorice - 1,25 miliona eura, OK Budućnost uskoro u vlasništvu Glavnog grada

Skupština Glavnog grada, 30. jula ustupila je zemljište Teniskom i Atletskom savezu Crne Gore za izgradnju Teniskog nacionalnog centra i Atletskog stadiona

3039 pregleda 21 reakcija 1 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Slikaro
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Slikaro

Budžet Podgorice za sport iznosi 1,25 miliona eura, kazao je agenciji Mina Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada. „Fudbalski klub Budućnost dobija 600 hiljada, KK Budućnost Voliju opredijeljeno je 200, a Vaterpolo-plivačkom klubu Budućnost 20 hiljada. To su klubovi čiji je osnivač Glavni grad i gdje je većinski vlasnik. Za konkurs, na kojem pomenuti klubovi nemaju pravo učešća, opredijeljeno je još 100 hiljada eura. Ostatak novca utroši se na manifestacije i organizaciju sportskih dešavanja u Glavnom gradu“, rekao je Antić

On je najavio da u je planu, kada se ispoštuje zakonska procedura, da još jedan klub ubrzo postane "vlasništvo" Glavnog grada.

„U pitanju je Muški odbojkaški klub Budućnost, gdje smo prepoznali interes ulaganja u mušku odbojku i naše najmlađe, ali i napravili još jedan korak ka stvaranju Sportskog društva Budućnost, gdje, kada se stvore Zakonske pretpostavke (trenutno Zakon o sport ne dozvoljava formiranje Sportskog društva) želimo sve klubove sa imenom Buducnost da stavimo pod jedan krov“, kazao je, između ostalog, Antić u razgovoru za Minu.

Skupština Glavnog grada, 30. jula ustupila je zemljište Teniskom i Atletskom savezu Crne Gore za izgradnju Teniskog nacionalnog centra i Atletskog stadiona.

Za Atletski savez opredijeljena je lokacija na Koniku, u blizini nekadašnjeg stadiona Ribnice, dok je Teniski savez aplicirao za lokaciju iza Skvoš centra, na putu ka Tuzima.

„Savezi treba da pronađu sredstva kroz partnertsva sa Ministarstvom sporta i mladih, Vladom Crne Gore, Teniskom i Atletskom svjetskom federacijom i naprave nešto čime bi se ponosio i Glavni grad i Crna Gora“, kazao je Antić.

Prema njegovim riječima, oba projekta prepoznata su kao nešto što bi obogatilo sportsku, ali i turističku ponudu Glavnog grada.

„Znamo i da je Podgorica dugi period bila vjerovatno jedini evropski glavni grad bez atletske staze i vjerujemo da taj problem na zadovoljstvo svih onih koji se bave kraljicom sportova rješavamo u bliskoj budućnosti. Svjesni smo razvoja tenisa i na ovim prostorima i u svijetu i jasno je kakve bismo benefite imali nakon izgradnje kompleksa teniskih terena“, rekao je Antić.

Glavni grad je obavezao saveze da u roku od tri godine moraju da počnu radove.

Bonus video: