Predsjednik MOK: Stotine miliona vakcina biće dostupno u prvoj polovini 2021.

"Sport se vraća sporo, ali sigurno u svijet i jedan veliki dio sportskih događaja uspješno je organizovan nedavno", dodao je Bah

3967 pregleda 0 komentar(a)
Tomas Bah, Foto: AP
Tomas Bah, Foto: AP

Olimpijske igre u Tokiju sljedeće ljeto mogle bi da se održe i ako vakcina protiv koronavirusa ne bude otkrivena, izjavio je u četvrtak predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

"Sport se vraća sporo, ali sigurno u svijet i jedan veliki dio sportskih događaja uspješno je organizovan nedavno", dodao je Bah.

"Kompleksnija takmičenja poput Tur d'Fransa, koji je završio u nedjelju, pokazala su nama i svijetu da je moguće organizovati sigurna sportska takmičenja bez vakcine", rekao je Bah, ali i najavio:

"U prvom dijelu naredne godine, biće vakcina, stotine miliona doza će biti dostupno".

Olimpijske igre koje su u glavnom japanskom gradu trebalo da se održe ovog ljeta odložene su zbog pandemije za sljedeće - počeće 23. jula 2021, a organizatori su u više navrata ponavljali da će se Igre održati u bilo kojem obliku i da će biti sigurne za gledaoce kao i za takmičare.

Navodeći kako pred oganizatorima Igara u Japanu i pred MOK-om stoje veliki izazovi u organizaciji, Bah je istakao da je nemoguće pripremiti se za sve scenarije te da zato organizatori ne daju preuranjene izjave.

"Svi smo na istom brodu, jedina stvar koju moramo raditi je da veslamo u istom smjeru", rekao je predsjednik MOK.

Bonus video: