Šifrin pretekla Hiršera: Osjećam da je ovo novi početak

Šifrin je pobjedu u alpskom skijanju čekala čak 13 mjeseci, a kada je do nje došla, rasplakala se pred kamerama

2455 pregleda 0 komentar(a)
Šifrin, Foto: Reuters
Šifrin, Foto: Reuters

Američka skijašica, Mikaela Šifrin juče je u slalomu u austrijskom skijalištu Flašau upisala prvu pobjedu ove sezone u Svjetskom kupu.

Trijumf u Austriji bio je 68. u karijeri u Svjetskom kupu, te je Šifrin pretekla legendarnog Marsela Hiršera na vječnoj listi. Ispred nje sada su samo Lindzi Von i Ingemar Stenmark.

Šifrin je pobjedu u alpskom skijanju čekala čak 13 mjeseci, a kada je do nje došla, rasplakala se pred kamerama. Razlog je bila smrt njenog oca Džefa koji je preminuo drugog februara prošle godine u Koloradu i koji je Mikaelu pratio na svim trkama. Zbog toga ona jedno vrijeme nije nastupala u Svjetskom kupu.

"Osjećam da je ovo novi početak. Većina mojih pobjeda i najboljih trka je već iza mene. Ipak, imam 25 godina i čudno je misliti da je došao kraj mojim najboljim izdanjima. Ne možeš ići naprijed dok ne prestaneš ići nazad, a ja nijesam najbolja u tome. Želim život kakav je bio prije drugog februara. Vjerovatno će me to neko vrijeme mučiti, ali danas sam napravila velik korak naprijed", kazala je Širfrin nakon jučerašnje trke.

Šifrin je treća u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 485 bodova. Prva je Petra Vlhova iz Slovačke sa 699 bodova, a druga je Mišeč Gisin iz Švajcarske sa 577.

Bonus video: