"Times": Otkazuju se Olimpijske igre; Vlada Japana: Nije istina

Ranije u petak je ugledni britanski dnevni list "Tajms" objavio tekst prema kome organizatori OI u Tokiju, koje su već jednom odgođene prošle godine, razmišljaju o njihovom otkazivanju te planiraju da se kandiduju za organizaciju Igara 2032. godine, odnosno u prvom sljedećem slobodnom terminu

9973 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju, koje bi trebalo da se održe od 23. jula do 8. avgusta, kao i japanska vlada demantovali su glasine o tome kako su spremni da otkažu najveći svjetski sportski događaj zbog pandemije koronavirusa te još jednom potvrdili svoju posvećenost tome da se Igre održe.

Ranije u petak je ugledni britanski dnevni list "Tajms" objavio tekst prema kome organizatori OI u Tokiju, koje su već jednom odgođene prošle godine, razmišljaju o njihovom otkazivanju te planiraju da se kandiduju za organizaciju Igara 2032. godine, odnosno u prvom sljedećem slobodnom terminu.

Portparol japanske vlade izjavio je kako je "Tajmsov" tekst neistinit, a zamjenik glavnog šefa kabineta Manabu Sakai je na konferenciji za medije kazao kako će "vlada jasno demantovati navode iz teksta".

Organizacioni odbor Igara u Tokiju takođe je demantovao "Times" navodeći da je zajedno s japanskom vladom i Međunarodnim olimpijskim komitetom "u potpunosti fokusiran" na održavanju Igara po rasporedu.

Pandemija koronavirusa pogodila je Japan manje nego ostale razvijene zemlje, ali jeporast broja slučajeva zaraze u posljednje vrijeme prisililo tamošnje vlasti na zatvaranje granica i proglašavanje vanrednog stanja za Tokio i ostale velike gradove.

Bonus video: