mok objavio

Predložena vakcinacija sportista na Olimpijskim igrama

Predsjednik MOK-a Tomas Bah podsticao je olimpijske i paraolimpijske učesnike da se vakcinišu, ali je pojasnio da to neće biti obavezno

1850 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) predložio je da se sportisti i zvaničnici vakcinišu prije dolaska u Japan na Olimpijske igre, javlja Anadolu Agency (AA).

“MOK će sarađivati ​​sa nacionalnim olimpijskim komitetima kako bi podstakao i pomogao sportistima, zvaničnicima i zainteresovanim da se vakcinišu u matičnim zemljama, u skladu s nacionalnim smjernicama za imunizaciju, prije nego što odu u Japan”, saopšteno je iz MOK-a.

“Ovo je doprinos sigurnom okruženju na Igrama, ali i iz poštovanja prema Japancima, koji bi trebalo da budu sigurni da se sve čini kako bi se zaštitili, ne samo učesnici već i Japanci.”

Predsjednik MOK-a Tomas Bah podsticao je olimpijske i paraolimpijske učesnike da se vakcinišu, ali je pojasnio da to neće biti obavezno.

Olimpijske igre 2020. zakazane za jul prošle godine su među mnogobrojnim sportskim događajima odgođenim širom svijeta zbog pandemije koronavirusa.

Olimpijske igre u Tokiju zakazane su za period od 23. jula do 8. avgusta, a slijedi Paraolimpijada od 24. avgusta do 5. septembra.

Japanska vlada je demantovala izvještaje o potencijalnom otkazivanju Olimpijskih igara.

Preporučujemo za Vas