skijanje: svjetski kup

Pokazao zašto je svjetski prvak: Krihmajer slavio u spustu

Švajcarac Marko Odermat zauzeo je peto mjesto na današnjoj trci i sada za Francuzem Aleksijem Pinturoom u generalnom plasmanu Svjetskog kupa zaostaje 165 bodova

4142 pregleda 1 komentar(a)
Vinsent Krihmajer, Foto: AP
Vinsent Krihmajer, Foto: AP

Austrijski skijaš Vinsent Krihmajer pobjednik je današnjeg spusta koji je u okviru Svjetskog kupa vožen u Zalbahu.

Dan nakon otkazivanja prvog spusta u Zalbahu zbog magle, svjetski prvak u spustu i superveleslalomu je trijumfovao na domaćem terenu rezultatom 1:53,07.

Bila je ovo njegova deveta pobjeda u Svetskom kupu, a treća u spustu. "Uvek može bolje, ali je ovo bilo dobro... Želio sam da ponovo pobedim u spustu u Svetskom kupu kako bih svima dokazao da nisam slučajno svjetski prvak", rekao je Krihmajer.

Drugo mjesto osvojio je Švajcarac Beat Fojc sa 0,17 sekundi zaostatka, dok je treći bio Austrijanac Matijas Majer koji je za pobednikom zaostao 0,27 sekundi.

Fojc se današnjom trkom, pretposljednjim spustom u sezoni, približio osvajanju Malog kristalnog globusa. On je prvi u poretku spusta sa 486 bodova, dok Majer ima 418.

"Nisam genije u matematici, ali verujem da je i dalje sve moguće", rekao je Fojc.

Majer, međutim, misli da više nema šanse za osvajanje Malog kristalnog globusa.

"Mislim da možemo da čestitamo Fojcu. Neće ispustiti ovu prednost", rekao je Majer.

Švajcarac Marko Odermat zauzeo je peto mjesto na današnjoj trci i sada za Francuzem Aleksijem Pinturoom u generalnom plasmanu Svjetskog kupa zaostaje 165 bodova.

Pinturo je prvi u generalnom poretku sa 1.034 bodova, Odermat ima 869, dok je treći Austrijanac Marko Švarc sa 718 bodova.

U Zalbahu je sjutra na programu pretposlednji superveleslalom u sezoni.

Preporučujemo za Vas