Džudo savez: U Specijalnom tužilaštvu odavno se nalazi predmet u kojem glumci iz Judoa igraju glavne uloge

"Za dvije godine, pokušavajući da naprave pakao od naših života, slali su sve moguće kontrole i inspekcije, pregledan je svaki papirić i – ništa"

3363 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na jučerašnja saopštenja Judo saveza Crne Gore i njegovog funkcionera Srđana Mrvaljevića reagovao je Džudo savez Crne Gore.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti.

"Oglasili su se otmičari. Očekivano. Kada lopova uhvate sa rukom u vreći, on odmah poviče: „Držite lopova“ i pokaže na nekog drugog. Dvije godine osobe koje su otele ne samo Džudo savez Crne Gore, nego i budućnost crnogorskih džudista, posipaju se pepelom i upiru prstom u nekog drugog, dok u svoje džepove trpaju državne, opštinske, klupske, pa i pare samih takmičara. Za dvije godine, pokušavajući da naprave pakao od naših života, slali su sve moguće kontrole i inspekcije, pregledan je svaki papirić i – ništa! Bio je to pucanj u prazno - nijesu našli ni najmanju grešku! Nijesu nam mogli naći ni, kako oni kažu „tehničku grešku“, kakvima su oni vrlo skloni, po njihovom sopstvenom priznanju.

I pored svega izbrisali su nešto što postoji preko 50 godina! Kažu - zbog bahatosti predsjednika. Zbog toga se briše Savez?! Kažu - zbog malverzacija?! Pa zašto nije reagovala policija, zašto Skupština Džudo saveza nije smijenila predsjednika, zašto, zašto, zašto... Ako je neko ukrao nešto iz Željezare, valjda treba da ide u zatvor, a ne da se ugasi Željezara?!

Ali, znaju oni sve odgovore. Samo prave dim oko sebe, nadajući se da taj dim može sakriti i njih i ono što su radili. Ne može. A te odgovore vrlo brzo moraće da daju onima kojima je posao da se bave osobama poput njih. Ionako se u Specijalnom tužilaštvu odavno nalazi predmet u kojem glumci iz Judoa igraju glavne uloge. Ostaje samo da se vidi na kojoj pozornici će završiti njihov režiser, nakon što je njegov cirkus završio nastup i u Rožajama. Ovoga puta ni presvlačenje kostima, što je njegova uža specijalnost, neće mu pomoći. Od njega ruke dižu i njegovi dojučerašnji drugari. Ali, to je tek početak, negativci na kraju uvijek dobiju što su zaslužili", piše u reagovanju.

Bonus video: