SKUPŠTINA JSCG

Andrija Čađenović smijenjen, poziv na pomirenje u džudo sportu

Naredna vanredna, odnosno izborna Skupština će se održati za 15 dana, kada će se birati novo rukovodstvo Saveza i UO

4224 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Judo savez CG
Foto: Judo savez CG

Andrija Čađenović nije više predsjednik Judo saveza Crne Gore - njemu je izglasano nepovjerenje na sjednici Skupštine, koja je održana u Kolašinu, saopšteno je iz te organizacije.

Na sjednici su prisustvovali delegati 12 od 22 kluba.

U saopštenju se navodi da predsjednik Saveza i Upravni odbor JSCG članovima Skupštine nisu dostavili "kopije svih štampanih i skeniranih izvoda iz banke, izvještaj ovlaštene knjigovođstvene agencije i izvještaj o platnim karticama svih dobavljača i vršioca usluga JSCG, kako bi delegati imali jasan uvid o finasiranju", kao ni i zapisnici i odluke sa sjednica UO, iako im je, kako je navedeno, to traženo više puta.

"Do dana održavanja sjednice traženi dokumenti nisu dostavljeni i samim tim je dato negativno mišljenje na finansijski izvještaj, koji nije ni usvojen i biće predmet daljih kontrola o kojem će se starati novi organi JSCG".

Povezani članci

28. Decembar 2020.

Građani plaćaju, moberi ne odgovaraju

Na sjednici je imenovano šest novih delegata u Skupštini JSCG, kao i verifikovano devet novih klubova koji su aplicirali za prijem u članstvo, a koji će biti punopravni za šest mjeseci od održavanja sjednice JSCG na kojoj su verifikovani.

Naredna vanredna, odnosno izborna Skupština će se održati za 15 dana, kada će se birati novo rukovodstvo Saveza i UO.

Deset dana od zakazivanja izborne sjednice klubovi će biti u obavezi da dostave predloge za novog predsjednika i članove UO.

"Po izboru novog rukovodstva očekujemo da se radi na pomirenju, unapređenju i omasovljenju džudo sporta u Crnoj Gori, jer su previranja i medijska prepucavnja u prethodnom periodu nanijela mnogo štete u našem sportu, a posebno takmičarima, kao i lošem imidžu kod međunarodnih organa i džudo institucija”, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas