Krenula posljednja faza u organizaciji Olimpijskih igara

Predsjednik MOK-a saopštio je da je do sada preko 75 odsto budućih stanovnika Olimpijskog sela vakcinisano ili započelo proces vakcinacije, a da se u momentu početka Olimpijskih igara očekuje da taj broj bude iznad 80 odsto

3660 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah ocijenio je danas da je otpočela posljednja faza organizacije Olimpijskih igara u Tokiju.

"Do početka Igara dijeli nas samo 65 dana, i od ovog momenta mi smo u potpunosti posvećeni tome da organizujemo sigurne i bezbjedne Olimpijske igre za sve učesnike, i ulazimo u finalnu fazu organizacije", rekao je Bah.

Olimpijske igre u Tokiju održavaju se ove godine od 23. jula do 8. avgusta, nakon što su prošle godine otkazane zbog pandemije koronavirusa.

"Sportisti širom svijeta šalju zahvalnost japanskom narodu i našim partnerima u Japanu za posvećenost i temeljne pripreme za najveći sportski događaj, a mi se radujemo Igrama na kojem će svi sportisti svijeta dobiti priliku da zasijaju u najboljem svjetlu i pokažu svijetu kako pravi šampioni prelaze preko svake prepreke", dodao je Bah nakon sastanka Koordinacione komisije.

Predsjednik MOK-a saopštio je da je do sada preko 75 odsto budućih stanovnika Olimpijskog sela vakcinisano ili započelo proces vakcinacije, a da se u momentu početka Olimpijskih igara očekuje da taj broj bude iznad 80 odsto.

Predsjednica Organizacionog komiteta "Tokio 2020", Seiko Hašimoto rekla je da mjere zaštite od koronavirusa imaju višestruki značaj.

"U ovom momentu svijet se suočava sa mnogo poteškoća, i misija ovih Igara biće da pokaže način da ih svi zajedno prevaziđemo. Organizacioni komitet Igara u Tokiju i Međunarodni olimpijski komitet sada zajedno ulaze u posljednju fazu organizacije ovog velikog događaja i sve je podređeno uspješnom održavanju Olimpijskih igara", rekla je Hašimoto.

MOK je ranije priredio nekoliko verzija "Knjige pravila" za sve učesnike Igara, a u njima se nalaze sve mjere zaštite od korona virusa, kao što su fizičko distanciranje, nošenje maski, česta tesitranja, posebna higijena i druge.

Bonus video: