Mario Hodžić ostao bez medalje u Poreču

Hodžić u karijeri ima dva evropska odličja - bronzano iz Koćelija 2017. i srebrno dvije godine kasnije u Gvadalahari

5362 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Crnogorski karatista Mario Hodžić nije uspio da osvoji bronzu na Evropskopm prvenstvu - u meču za treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji do 75 kilograma poražen od Njemca Noe Biča 3:0.

Crnogorski karatista je u srijedu, prvog takmičarskog dana, u prva dva kola pobijedio Portugalca Tomasa Silvu 1:0 i Švajcarca Kenija Katina 1:0, dok je u trećem poražen od svog idola, legendaarnog Azerbejdžanca Rafaela Agajeva 4:2.

Višestruki prvak Evrope i svijeta plasmanom u finale omogućio je Hodžiću repesaž i nastavak borbe za medalju.

Na startu eliminisao je Kipranina Panajotisa Loizidesa 2:1, dok je u drugom kolu slavio protiv Austrijanca Luke Retenbahera 3:0 i izborio meč za medalju. Hodžić u karijeri ima dva evropska odličja - bronzano iz Koćelija 2017. i srebrno dvije godine kasnije u Gvadalahari.

Osvojio je i srebrnu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

"Žalimo zbog Mariovog rezultata, jer zaslužuje medalju, ali povrede koji su ga pratile od početka priprema i tokom šampionata, uticali su da ne pruži više u meču za treće mjesto", kazao je agenciji Mina direktor reprezentacije Dragoljub Fatić.

Sjutra, posljednjeg takmičarskog dana, mušku ekipu u borbama očekuje finale protiv domaćina Hrvatske.

Za prvu zlatnu seniorsku medalju na kontinentalnim šampionatima karate reprezentacije Crne Gore boriće se Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović, Predrag Smolović, Balša Miličković i Andrija Fatić.

"Imamo problema sa povredama, doktor reprezentacije Perica Maraš ima dosta posla. Siguran sam da će svi oni koji budu mogli da nastupe dati svoj maksimum da na dostojanstven način reprezentauju crnogorski karate i državu Crnu Goru", rekao je Fatić.

On smatra da su dvije medalje na Evropskom prvenstvu veliki uspjeh crnogorskog karatea i svih onih koji rade u njemu.

Bonus video: