Sedmica pripreme na Kopaoniku za 80 perspektivnih sportista

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada platio je pripreme 80 takmičara iz pet sportova (fudbal, košarka, ženski rukomet, ženska odbojka i džudo).

5171 pregleda 1 komentar(a)
Glavni grad očekuje nove sportske asove, Foto: Podgorica.me
Glavni grad očekuje nove sportske asove, Foto: Podgorica.me

Mladi perspektivni sportisti Podgorice danas su otputovali na kamp koji se organizuje na Kopaoniku, u periodu od 20. do 27. juna. Tradicionalna manifestacija Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada ovog ljeta okupila je 80 takmičara iz pet sportova (fudbal, košarka, ženski rukomet, ženska odbojka i džudo).

"Ovo je još jedan pokazatelj brige Glavnog grada o najmlađim sportistima. Stvaramo im uslove da se bave sportom, da se druže i stiču nova iskustva. Sigurni smo da će se za mnoge od njih u perspektivi čuti i da će se na lijep način sjećati ovog kampa", istakao je Miloš Antić, pomoćnik sekretara za kulturu i sport.

Za sve učesnike Sekretarijat je obezbijedio smještaj na bazi punog pansiona, kao i potrebne terene za sprovođenje trenažnog procesa. Sa djecom će, uz nihove trenere, u hotelu Junior, boraviti i predstavnici Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada - dr Nela Tatar, koordinator odjeljenja za sport, i savjetnik za sport Rajko Ćupić.

"Ovo je 15. kamp u našoj organizaciji. Mnogi veliki crnogorski sportisti prošli su ovaj kamp i sigurni smo da će se ta tradicija nastaviti. Iskustva iz prethodnih godina govore nam da je ovo sjajna stvar, da djeca ove pripreme doživljavaju i kao veliku čast i obavezu s obzirom na to da predstavljaju svoj grad, ali i kao odličnu mogućnost da napreduju u svojim sportovima", poručila je Nela Tatar.

Glavni grad će, pored podrške koju pruža sportistima, nastaviti da unapređuje sportsku infrastrukturu u Podgorici i nastojaće da stvori što bolje uslove za bavljenje sportom, kako za profesionalne sportiste, tako i za amatere i rekreativce.

Najmlađima koji su danas otputovali na Kopaonik želimo uspješne pripreme i lijepo druženje, poželejli su iz Sekretarijata.

Bonus video: