atletika

Amerikanci bez milosti prema velikoj olimpijskoj nadi: Ričardson ne ide u Tokio

Ričardson je bila pozitivna na američkim olimpijskim kvalifikacijama prošlog mjeseca na kojima je pobijedila na 100 m s vremenom 10,86 sekundi

5475 pregleda 3 komentar(a)
Ša Kari Ričardson, Foto: AP
Ša Kari Ričardson, Foto: AP

Američka sprinterka Ša Kari Ričardson prihvatila je jednomjesečnu suspenziju nakon što je bila pozitivna na marihuanu zbog čea je ostala bez nastupa na OI u Tokiju, saopštila je u petak Američka antidoping agencija (USADA).

Ričardson je bila pozitivna na američkim olimpijskim kvalifikacijama prošlog mjeseca na kojima je pobijedila na 100 m s vremenom 10,86 sekundi.

"Pravila su jasna, ali ovo je potresno", rekao je izvršni direktor USADA-e Trevis Tajgart.

"Nadamo se da će njeno prihvatanje odgovornosti i izvinjenje biti važan primjer".

Ričardson je u intervjuu za NBC rekla da je do njenog postupka došlo tokom kvalifikacija dok se borila sa viješću o smrti svoje majke.

"Kao što sam jučer tvitovala, ja sam čovjek. Mi smo ljudi", rekla je.

Suspenzija od 30 dana teče od vremena testiranja što bi moglo da joj omogući da trči u štafeti 4x100 m na Olimpijskim igrama u prvoj sedmici avgusta.

Ša Kari Ričardson je najbrža žena današnjice, svjetski mediji su je nazvali "najuzbudljivijom pojavom na stazi nakon Useina Bolta i nasljednicom Florens Grifit Džojner".

U aprilu je postala šesta najbrža žena na svijetu svih vremena, kada je na mitingu na Floridi s istrčala stotku za 10,72 sekunde.

Preporučujemo za Vas