Roglič odustao, Pogačaru otvoren put do nove pobjede

"Odluku o odustajanju donijeli smo zajedno, jer u ovim okolnostima nema smisla nastaviti trku. Jako sam razočaran, a sada je prioritet oporavak i fokusiranje na nove ciljeve", objavio je Primož Roglič

10914 pregleda 3 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Drugoplasirani biciklista sa prošlogodišnjeg Tura d Fransa Slovenac Primož Roglič (31) odustao je od daljeg nastupa na Turu zbog povrede, te nakon što je u subotnjoj osmoj etapi imao zaostatak od 35 minuta.

To je u nedjelju objavila njegova ekipa Jumbo-Visma.

Roglič se povrijedio u trećoj etapi prilikom pada, ali je nastavio da vozi. No, zaostatak od 35 minuta u osmoj etapi bio je znak da je najbolje za njega da odustane od takmičenja, na kome je prošle godine ostao bez titule u posljednjoj etapi, u utrci na hronometar, kada ga je nadamšio zemljak Tadej Pogačar.

"Odluku o odustajanju donijeli smo zajedno, jer u ovim okolnostima nema smisla nastaviti trku. Jako sam razočaran, a sada je prioritet oporavak i fokusiranje na nove ciljeve", objavio je Primož Roglič.

On je dva puta je osvojio Vueltu (2019, 2020), prošle godine na Turu bio je drugi, a 2018. četvrti, dok je na Điru osvojio treće mjesto 2019. godine.

Nakon osme etape vođstvo u ukupnom poretku Tura preuzeo je prošlogodišnji pobjednik 22-godišnji Slovenac Tadej Pogačar, koji ima minut i 48 sekundi prednosti ispred Belgijanca Vuta van Erta, a 4:38 minute u odnosu na Kazahstanca Alekseja Lucenka, koji je treći.

Bonus video: