Sve duži spisak zvijezda koje nećemo gledati u Tokiju

Brojni osvajači olimpijskih medalje se nisu kvalifikovali, neke spriječile povrede, druge promjene pravila...

4771 pregleda 3 komentar(a)
Semenja otpala promjenom propisa, Foto: Shutterstock
Semenja otpala promjenom propisa, Foto: Shutterstock

Spisak sportskih zvijezda koji će propustiti OI u Tokiju raste iz dana u dan, a različiti su i razlozi.

U svakom slučaju, osim tenisera, Rafe Nadala, Rodžera Federera, Serene Vilijams... brojni su drugi veliki sportisti koje nećemo gledati na borilištima ili terenima.

Britanac Mo Fara, osvajač po dvije zlatne medalja na 5.000 i 10.000 metara u atletici na dvije prethodne OI, nije ispunio normu za Tokio.

Nije ni američki sprinter Džastin Getlin, jer je bio tek osmi na nacionalnom prvenstvu.

Kenijac David Rudiša je nakon domincije na 800 metara sada van prave forme i zbog povrede će propustiti OI, mada je u međuvremenu njegova karijera u velikom padu nakon smrti oca, saobraćajnog udesa...

Kaster Semenja neće takođe trčati an 800 metara, jer je Južnoafrikanki to onemogućilo novo pravilo oko testosterona i njihovog dozvoljenog nivoa.

U odbojci zbog povrede neće biti lidera pobjedničkog tima Rusije Dmitrija Muzerskog, ali ni njegove zemljakinje Tatjane Košeljeve, koja se povukla jer smara da ne može više da doprinese igri "zbornaje".

Neće biti ni sjajnog plivača Rajana Lohtija, koji je na prethodne četiri osvojio šest zlatnih medalja. Sada se nije kvalifikovao, a nije ni Australijanac Mek Horton, zlatni sa 400 metara i pozant po tome što KInezu Sun Janu nije htio da pruži ruku smarajući da vara sa dopingom.

Tomas Reler, Njemac sa zlatom u kopllju i rezultatom iz Rija od čak 90,30 metara je povrijedio leđa, a Amerikanac koji je dominirao u troskoku, Kristijan Tejlor pokidao je ahilovu tetivu...

Bonus video: