Krivokapić i Milatović posjetili COK, premijer poručio: Očekujemo da ćemo se radovati i nakon 8. avgusta

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović izrazio je zahvalnost premijeru na posjeti i pažnji koju je ukazao olimpijcima

11888 pregleda 18 komentar(a)
Milatović, Gojković, Krivokapić, Popović i Simonović, Foto: Gov.me/Saša Matić
Milatović, Gojković, Krivokapić, Popović i Simonović, Foto: Gov.me/Saša Matić

Premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, povodom ispraćaja crnogorskih sportista na Olimpijske igre, posjetili su danas u sjedištu Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), u Podgorici, predsjednika COK-a Dušana Simonovića i selektorku i selektora ženske rukometne i vaterpolo reperezentacije Crne Gore, Bojanu Popović i Vladimira Gojkovića.

Krivokapić je kazao da se osjeća izuzetno počastvovanim što ima priliku da poželi sreću nacionalnim, sportskim junacima. On je istakao ogroman značaj koji fizička kultura, sport, sportisti i njihovi uspjesi imaju za cjelokupnu društvenu zajednicu.

"Impresivno je da mi, budući mala zemlja, imamo sjajne, planetarne rezultate i izuzetne takmičare u više sportova i disciplina. Naravno, naročito se ističu vaše ekipe u vaterpolu i rukometu. Ostvarili ste ono što se zove san svakog sportiste i svi sada očekujemo da ćemo se radovati i nakon 8. avgusta. Pošto ste već dokazali i marljivost i hrabrost, nadam se da vam ni sreće ni uspjeha neće nedostajati. Želimo vam puno sreće i nadam se da ćete iznova obradovati Crnu Goru", poručio je Krivokapić.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović izrazio je zahvalnost premijeru na posjeti i pažnji koju je ukazao olimpijcima.

"Puno nam znači Vaša posjeta. Imamo ljude koje treba njegovati. Sa nama su naše legende Vlado i Bojana. Najviše zahvaljujući njihovom znanju i pregalaštvu, imamo sjajan olimpijski tim. Najbolji rezultati će sigurno doći, ovih ili narednih Igara. Hvala i njima i njihovim izabranicama i izabranicima što čine za crnogorski sport", rekao je Simonović.

Simonović je premijera upoznao i sa budućim izazovima koji stoje pred COK-om i crnogorskim sportom, a naročito je istakao odličnu saradnju koju COK ostvaruje sa Upravom za sport i mlade.

Crnu Goru će na Olimpijskim igrama predstavljati 33 sportista, koji će se nadmetati u sedam sportova, dva ekipna i pet pojedinačnih.

Čast crnogorskog sporta braniće:

Vaterpolo:

Slaven Kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Ćućković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević i Petar Tešanović;

Rukomet

Marina Rajčić, Ljubica Nenezić, Anastasija Babović, Majda Mehmedović, Jovanka Radičević, Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Andrea Klikovac, Itana Grbić, Đina Jauković, Jelena Despotović, Matea Pletikosić, Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević;

Atletika:

Marija Vuković i Danijel Furtula;

Plivanje:

Anđela Antunović i Boško Radulović;

Džudo:

Jovana Peković;

Streljaštvo:

Jelena Pantović;

Jedrenje:

Milivoj Dukić.

Bonus video: