Bojana Popović: Idealna priprema; Itana Grbić: Igrale smo protiv najjače odbrane

Crna Gora izgubila od Francuske 32:31, a ostavile, ukupno gledano, veoma dobar utisak

5043 pregleda 1 komentar(a)
Foto: RSCG/Stefan Ivanović
Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Od specijalnog izvještača Vijesti

Crnogorske rukometašice su iz kontrolne utakmice sa Francuskom, tri dana pred početak olimpijskog turnira, dobile šta su htjele - vidjele su da mogu, vidjele su i gdje griješe.

Izgubile su 32:31, ostavile, ukupno gledano, veoma dobar utisak.

"Uvijek je dobro igrati protiv Francuske, da vidimo kako izgledamo i da nam to bude putokaz za naredne utakmice. Idealna priprema, sa rivalom koji je odigrao na visokom nivou", kaže selektorka Bojana Popović.

"Lavice" su imale napadačkih problema u prvom dijelu meča, izgubile dosta lopti, primale golove iz kontri.

"U početku nismo odgovorile na njihove odbrambene šeme, ali smo tokom utakmice sve stabilizovale i na kraju smo postigle i toliko golova. To je dobra stvar, ali, sa druge strane, loše je što smo primile dosta golova, posebno iz tranzicije".

Francuska odbrana je jedna od najboljih na svijetu, ni približno tako dobar sistem nemaju Angola i Japan, prvi rivali Crne Gore u Tokiju.

"Igrale smo protiv možda i najjače odbrane na Igrama i uvijek je dobro igrati protiv vrhunske ekipe kakva je Francuska, ekipe koja uvijek ide na zlatnu medalju. Francuskinje su igrale dublje u odbrani, što će pretpostavljam raditi i Angola, Japan i Koreja, tako smo mogle da izvježbamo određene stvari koje nas veoma brzo očekuju", naglasila je Itana Grbić.

Bonus video: