„Lavice” uglas: Moramo bolje u četvrtfinalu

Tim Bojane Popović u finišu meča sa Holandijom pokazao da može da igra ozbiljan rukomet, nakon nekoliko promjena u bekovskoj liniji zaprijetio „lalama” i poslije minus devet u 46. minutu mogao čak i do remija

12257 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Da se utakmica sa Holandijom završila u 46. minutu, vjerovatno bi svi rekli da Crna Gora nema nikakve šanse u četvrtfinalu Olimpijskih igara, jer je od svjetskog prvaka gubila 25:16.

„Lavice” su u finišu pokazale da mogu da igraju ozbiljan rukomet, nakon nekoliko promjena u bekovskoj liniji zaprijetile „lalama” i mogle čak i do remija, ali je na kraju bilo 30:29.

Rival u ćetvrtfinalu, gotovo sigurno, biće branilac titule Rusija.

- Ako budemo igrale kao pred kraj, mislim da nema „zime” za nas. Moramo da se skoncentrišemo, da tako igramo 60 minuta, a ne samo finiš. Željele smo pobjedu, ali smo i gradile nešto što nam je potrebno. Nadam se da će sve to da slegne kad nam bude najviše trebalo - rekla je Dijana Mugoša.

U završnici su u bekovskoj lini bile Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Majda Mehmedović, što se pokazalo kao najbolja kombinacija.

- Bilo je dobrih stvari, najveći problem su tehničke greške, to nijedna ekipa ne prašta. To je kaznila i Norveška, sada i Holandija, kao i Koreja. Posljednjih 13 minuta je bilo na visokom nivou, to bi trebalo da nam bude smjernica za ono što dolazi - naglasila je Jaukovićeva..

- Dobro je što smo se poslije onolike razlike vratile, to je dobra uvertira za Rusiju. Igra drugačije od Holandije, ovo je trkačka ekipa. Bolje bi bilo da smo igrale smirenije, strpljivije, jer ste vidjeli kakvu je razliku napravila nakon naših tehničkih grešaka - nadovezala se Despotovićeva.

Marina Rajčić je počela meč na klupi, ali je ušla sredinom 1. poluvremena i sa 13 odbrana bila najbolja u timu Bojane Popović.

- Poraz, ali i veoma dobra lekcija. Svjesne smo šta i koliko možemo, a još to nismo dale. Jedva čekam sljedeću utakmicu, najvjerovatnije protiv Rusije. Ima dobru ekipu, igrale smo sa njom i znamo šta može, ali znamo da moramo da igramo mnogo bolje i u odbrani i u napadu, da ne smijemo da dozvolimo lake golove. Na svim utakmicama koje smo izgubili protivnici su nas iskontrirali, nisu nas dobili na pozicioni napad. To moramo da popravimo, jer je sljedeća utakmica biti ili ne biti - naglasila je 27-godišnja golmanka.

Bonus video: