Elektroprivreda maksimalna, slijedi rasplet u posljednja dva kola

Ako u posljednjem kolu ubjedljivo pobijede Herceg Novi Nikšićani bi osigurali titulu

4075 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Šahisti Elektroprivrede iz Nikšića su savladali ekipu Bihora iz Petnjice maksimalnim rezultatom u sedmom kolu CEDIS Premijer lige Crne Gore u šahu.

Nikšićani su zaigrali odlučno i došli do maksimalne pobjede 6-0.

Ovom pobjedom su zadržali prvo mjesto, uoči dva posljednja kola, a sjutra će tražiti ubjedljivu pobjedu protiv Herceg Novog kojom bi matematički osigurali titulu.

Budućnost je nastavila niz pobjeda, savladavši u derbiju kola ekipu cetinjskog Crnogorca, minimalnim rezultatom 3,5-2,5. Sjajna igra Andreja Šukovića i Vladimira Pajkovića, donijeli su pobjedu Budućnosti, dok je poen Crnogorcu donio Miloš Perunović koji je u velemajstorskom derbiju savladao Nikolu Đukića.

Mimoza iz Tivta "gubi dah" nakon sjajnog starta, pa se danas morala zadovoljiti remijem protiv ekipe Rudara iz Pljevalja.

Pobjedu za ekipu iz Tivta ostvario je kapiten, Dragan Popadić, dok je pobjedu za Pljevljake izvojevao Stjepan Krstonijević.

Ekipa Prosvjete nadigrala je Berane i slavila je rezultatom 4-2, a Berancima predstoji duel sa Bihorom u poslednjem kolu koji će riješiti pitanje opstanka.

Parovi osmog kola: Elektroprivreda - Herceg Novi, Budućnost - Bihor, Berane - Crnogorac, Rudar - Prosvjeta. Slobodna je Mimoza.

Bonus video: